פשוטה וקלה להכנה
מתכון לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב / אסתי
רוצים להכין עוגה מושלמת לאירוח הבא? מתכון פשוט ומהיר להכנה, שיגרום לכולם להתפעל. נסו את העוגה הזאת ולא תפסיקו לקצור מחמאות
- חני לוין
- ט"ו כסלו התשפ"ה
עוגה בשילוב וניל וריבת חלב צילום: אסתי
מתכון לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב / אסתי
המצרכים לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב:
- צנצנת ריבת חלב
לעוגה:
- 4 ביצים L מופרדות
- 2 כפות שמן
- 7 כפות מיץ תפוזים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
לקצפת:
- 3 שמנת מתוקה
- 6 כפות פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
- 1.5 כוסות חלב (כוס חד פעמי קרה)
אופן ההכנה לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר
- לאחמ"כ מוסיפים פנימה את החלמונים, שמן, מיץ תפוזים ולקראת הסוף קמח ואבקת אפיה
- מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
- משמנים שתי תבניות בקוטר 24 - רצוי מאוד לרפד את התבניות בעיגולי נייר אפיה.
- מחלקים את העיסה שווה בין שתי התבניות המשומנות ומשטחים הייטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות (אפיה פס עליון ותחתון)
לקצפת:
- מקציפים היטב היטב את מרכיבי הקצפת עד לקבלת קרם חלק
הרכבת העוגה:
- מחלצים את העוגות בזהירות מהתבניות ועוברים עם סכין מסביב לשוליים ומורידים את נייר האפייה .
- מחלקים את הקצפת שווה בין שתי קערות
- לאחת מוסיפים 2- 3 כפות ריבת חלב ומערבבים לאיחוד
- מעבירים לשק זילוף כל קצפת בנפרד
- מניחים שכבה של עוגה על גבי מגש מזלפים משני סוגי הקצפת ומעטרים במעט ריבת חלב .
- מניחים עוגה נוספת מעל ומזלפים מהקצפות
- מקשטים במעט ריבת חלב ומכניסים לקירור
- חותכים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות