כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
שיא בתקריות

מאות מנהיגים בוועידות של "התנועה למאבק באנטישמיות"

על רקע שיא בתקריות אנטישמיות בעולם: מאות ראשי ערים ומנהיגים מקומיים השתתפו בשתי וועידות שיזמה "התנועה למאבק באנטישמיות" בארה"ב ובאירופה בכדי לדון בדחיפות בדרכים להילחם בגל שנאת היהודים

מאות מנהיגים בוועידות של "התנועה למאבק באנטישמיות"
גרפיטי: אילוסטרציה צילום: unsplash

מאז פרוץ המלחמה, האנטישמיות בעולם שוברת שיאים שליליים. בדיקה מיוחדת שנעשתה ביוזמת "התנועה למלחמה באנטישמיות" הראתה כי השבוע בו צויינה שנה לטבח ה-7 באוקטובר, הוא השבוע בו נרשם מספר התקריות האנטישמיות הגבוה ביותר ברחבי העולם ב-5 השנים האחרונות. יהודים בעולם נמצאים תחת מתקפה אנטישמית הכוללת תקיפות פיזיות, השחתת סמלים ומבנים של מוסדות יהודיים, הטרדות ונאצות במרחב הציבורי וברשת, דחייה או הדרה מאירועים חברתיים ועוד. תחושת הביטחון האישית שלהם נפגעה; רבים מהם נמנעים מללבוש, לשאת או להציג בפומבי סממנים יהודיים, להשתתף באירועים של הקהילה היהודית – ויש גם שנמענים מהצגת זהותם היהודית במקום העבודה. 

על הרקע הזה, בימים האחרונים יזמה וקיימה "התנועה למאבק באנטישמיות" (Combat Antisemitism Movement) שתי ועידות מיוחדות של ראשי ערים נגד אנטישמיות – אחת בבברלי הילס (קליפורניה, ארה"ב) והשנייה בוינה (אוסטריה; בשיתוף עם The European Leadership Network ELNET –). בוועידות התכנסו מאות ראשי ערים ומנהיגים מקומיים מובילים מרחבי ארה"ב ואירופה, בהן קיימו דיונים, שיחות והרצאות כדי לגבש מדיניות ותוכנית עבודה למאבק באנטישמיות ובדרכים להילחם נגד גל שנאת היהודים.

טוד גלוריה, ראש עיריית סן דייגו, אמר בוועידה כי "ראשי הערים הם המנהיגים הנגישים ביותר בחייהם של אנשים. יש לנו מערכת יחסים ייחודית עם הקהילה שלנו – אנחנו יכולים להעביר מסרים של אחדות כדי לעמוד נגד שנאה. לשנאה אין מקום בעיר שלי. האנטישמיות הגואה היא נושא שבו לפעולה מקומית יכולה להיות השפעה עמוקה ומשמעותית. כשמעשי שנאה מתרחשים בעיר שלך, זה מאיים ומערער את היציבות, ויש להתייחס לכך ולהגיב בפעולה נחרצת".

לסטר פרידמן, ראש עיריית בברלי הילס שאירח את הועידה בארה״ב, ציין כי "אירוח הכנס, בו נטלו חלק כל-כך הרבה מנהיגים מקומיים, הוכיח את המחוייבות של כולנו לחזון אחד - עמידה משותפת נגד אנטישמיות. כל אחד מאיתנו חייב להילחם בשנאה מכל סוג, וחשוב להשאיר את הנושא על סדר היום".

דין טרנטליס, ראש עיריית פורט לודרדייל: "הזוועה של ה-7 באוקטובר, והאתגרים שבאו בעקבותיו, הותירו חותם בל יימחה בחיינו. אם זה מתחיל באנטישמיות, מתי ואיפה זה ייגמר? עלינו להישאר איתנים, להגן על מי שצריך – ולחנך". 

סשה רויטמן-דרטווה, מנכ"ל "התנועה למאבק באנטישמיות": "אנחנו מאמינים בשיתופי פעולה עם מגוון רחב של אנשי ממשל וראשי ערים, מנהיגי דת וקהילה, דיפלומטים, מובילי תרבות ומשפיעני רשת, אנשי חינוך, אמנים ומנהיגים עסקיים; בדרך זו, בגיוס כולל של דיסציפלינות רבות, אנו סבורים שנוכל ליצור קואליציה עולמית נגד האנטישמיות ולהביא לשינוי חברתי אסטרטגי, עמוק ומשמעותי בכל הקשור במלחמה באנטישמיות. האנטישמיות בשיא של כל הזמנים, ויהודים בכל רחבי העולם אינם מוגנים או בטוחים".

עוד אמר: "סקר שערכנו לאחרונה העלה כי כ-3.5 מיליון מיהודי ארה"ב, מתוך אוכלוסייה של קרוב ל-6 מיליון, חוו גילויי אנטישמיות בשנה החולפת. הגענו למצב חירום, ולכן יזמנו את שתי הוועידות, בבברלי הילס ובוינה, במטרה לגבש מדיניות ותוכנית עבודה הכוללת פתרונות מעשיים למאבק באנטישמיות ולהתמודדות נגד גל שנאת היהודים. על ראשי הערים והמנהיגים המקומיים, שאחראים על חיי היומיום של מאות מיליוני אנשים, מוטלת האחריות לביטחונם של כלל האזרחים - ובהם היהודים, שנמצאים תחת מתקפה. בוועידות השתתפו מאות בכירים מארה"ב ואירופה שהתחייבו לפעול נגד האנטישמיות ולנקוט מדיניות של 'אפס סובלנות'. מבחן התוצאה חשוב - ואנחנו נמשיך לעבוד מולם על היישום".

קרסטן אוונס, מנהל פעילות ELNET בגרמניה, אוסטריה ושוויץ: "אנטישמיות היא אתגר עולמי נטול גבולות לאומיים. מאז ה-7 באוקטובר ראינו התעוררות מחודשת של אנטישמיות הקשורה לישראל ברחובות אירופה. הוועידה בווינה מספקת פלטפורמה מרכזית להעמקת הדיאלוג, לפיתוח גישות חדשות ולגיבוש פעולות וצעדים קונקרטיים נגד שנאת יהודים. רק באמצעות פעולה משותפת נוכל להגן על קהילות יהודיות ולהגן על ערכים דמוקרטיים".

אנטישמיות מלחמת חרבות ברזל Combat Antisemitism Movement

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}