באוצר יתנגדו לתוספת נוספת לתקציב הביטחון: "הסיכון המיידי למדינה חוסל"
במשרד האוצר צפויים להתנגד לכל תוספת לתקציב הביטחון, מעבר לתקציב שנקבע ל-2025. גורם בכיר: "נעמוד על כך שהתוספת, מעבר לגידול העצום בתקציב הביטחון שכבר הוחלט עליו בחודשים האחרונים, תהיה אפס"
- שלו שינברג
- י"ד כסלו התשפ"ה
- 5 תגובות
ברקע ההתפתחויות הביטחוניות האחרונות, ובתוכן המצב בסוריה, במשרד האוצר צפויים להתנגד לכל תוספת לתקציב הביטחון מעבר לתקציב שכבר נקבע ל-2025 - זאת משום שפחתה משמעותית הסכנה המיידית לביטחון המדינה, כך דווח ב"ווינט".
גורמים המעורים בתקציבים הביטחוניים אמרו כי למרות שב"וועדת נגל" רבים מצדדים בתוספת של 20 מיליארד שקל, השינוי באיזור הוא "כה דרסטי שלא תתחייב תוספת גבוהה חדשה".
בכיר באוצר ציין בשיחה עם "ווינט": "הסיכון המיידי לביטחון ישראל בגבול עזה חוסל למעשה לחלוטין. ההסדר בגבול לבנון והפגיעה הקשה מאוד בכוחו ומנהיגותו של ארגון חיזבאללה, ובדרכים לאספקת הנשק והתחמושת לארגון הטרור דרך סוריה, גורמים לצמצום דרסטי בסיכון המיידי בגבול לבנון".
עוד הוסיף: "הרס מוחלט של הצבא הסורי, שהיה הצבא המדינתי המאורגן המאיים והחזק ביותר בגבולות ישראל, יאפשר בעת הקרובה צמצום של ממש בהוצאה הביטחונית בצפון ובוודאי לא יחייב את הגדלת האמצעים הצבאיים בגבול הסורי".
לדברי גורם בכיר אחר באוצר, "אנחנו נעמוד על כך שהתוספת, מעבר לגידול העצום בתקציב הביטחון שכבר הוחלט עליו בחודשים האחרונים, תהיה אפס".
לדברי הגורם באוצר, בתקציב סופי שכבר הוחלט עליו של 117 מיליארד שקל ועוד 25 מיליארד שקל סיוע אמריקאי: "זה גידול עצום, שהצבא יצטרך להסתפק בו. לא נסכים לתוספות נוספות. את המיליארדים שישתחררו בשנה הקרובה, וגם בשנים הבאות, בשל המצב הביטחוני החדש, יהיה אפשר להשקיע יותר מכל בחינוך, בבריאות וברווחה, תקציבים שהיו אמורים להיפגע קשות אם תאושר תוספת של 20 מיליארד שקלים שדורשת מערכת הביטחון".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות