כ"ו כסלו התשפ"ה
27.12.2024
רק בריאות

הסיכונים והסיבוכים האפשריים בציפוי שיניים: מה חשוב לדעת לפני הטיפול

ציפוי שיניים הוא הליך שבו מותקן חומר דקיק (לרוב חרסינה או קומפוזיט) על השכבה החיצונית של השן. תהליך זה כולל לרוב הכנת השן על ידי שיוף עדין, לקיחת מידות מדויקות של הפה, והדבקת הציפוי בצורה מדויקת על השן

הסיכונים והסיבוכים האפשריים בציפוי שיניים: מה חשוב לדעת לפני הטיפול
טיפול שיניים צילום: FREEPIK

ציפוי שיניים הוא טיפול אסתטי מתקדם ופופולרי, המספק פתרון לשיפור המראה החיצוני של השיניים. מדובר בפרוצדורה המאפשרת לתקן פגמים כגון כתמים, רווחים, שיניים סדוקות או שבורות, ומעניקה מראה טבעי ואסתטי יותר. עם זאת, כמו כל הליך רפואי, גם לציפוי שיניים ישנם סיכונים וסיבוכים אפשריים. במאמר זה נפרט על הסיכונים השונים, נדון במצבים המחייבים תשומת לב מיוחדת, ונספק לכם את כל המידע הדרוש לפני שאתם מקבלים החלטה.

מהו ציפוי שיניים וכיצד הוא מתבצע?

ציפוי שיניים הוא הליך שבו מותקן חומר דקיק (לרוב חרסינה או קומפוזיט) על השכבה החיצונית של השן. תהליך זה כולל לרוב הכנת השן על ידי שיוף עדין, לקיחת מידות מדויקות של הפה, והדבקת הציפוי בצורה מדויקת על השן.

ציפויי החרסינה נחשבים עמידים יותר ומספקים מראה טבעי במיוחד, בעוד שציפויי הקומפוזיט הם אפשרות זולה יותר ומאפשרים תיקונים קלים במקרה של נזק.

הסיכונים האפשריים בציפוי שיניים

1. שחיקת השן הטבעית

אחד הסיכונים המרכזיים בציפוי שיניים הוא שחיקת השן הטבעית. בעת ההכנה לציפוי, נדרש להסיר שכבה דקה של אמייל השן, דבר שעלול להוביל לשן רגישה יותר ואף להחלשה של השן בטווח הארוך.

2. סיכון לרגישות יתר

לאחר הציפוי, ישנם מטופלים המדווחים על תחושת רגישות מוגברת לחום או לקור. מצב זה יכול לנבוע מחשיפה של שכבות פנימיות יותר של השן כתוצאה מהשיוף או מהתאמה לא מדויקת של הציפוי.

3. שבירת הציפוי

למרות שציפויי חרסינה נחשבים עמידים, הם אינם בלתי שבירים. נגיסות חזקות מדי, חבטות או שימוש בשיניים לפתיחת אריזות עלולים לגרום לשברים או סדקים בציפוי.

4. הצטברות חיידקים ודלקות חניכיים

אם הציפוי אינו מודבק בצורה מושלמת, עלולים להיווצר רווחים מיקרוסקופיים בין הציפוי לשן. רווחים אלה עשויים להוות קרקע פורייה להצטברות חיידקים, דבר שעלול להוביל לדלקות חניכיים או עששת.

5. שינוי בצבע הציפוי

ציפויי חרסינה עמידים בפני כתמים, אך ציפויי קומפוזיט עשויים לשנות את צבעם לאורך זמן, במיוחד אם המטופל נחשף רבות למאכלים ומשקאות כמו קפה, יין אדום או סיגריות.

מי אינו מתאים לטיפול בציפוי שיניים?

ישנם מקרים שבהם ציפוי שיניים אינו מתאים או מומלץ:

  • סגר לא תקין: אנשים עם בעיות סגר חמורות עשויים לגרום נזק מהיר לציפוי.
  • שיניים פגועות מאוד: שיניים עם עששת נרחבת או סתימות גדולות עשויות שלא לתמוך היטב בציפוי.
  • שחיקת שיניים: אם המטופל סובל מהרגל של שחיקת שיניים (ברוקסיזם), הסיכון לשברים בציפוי גבוה במיוחד.

כיצד ניתן להפחית את הסיכונים?

1. בחירת רופא מומחה

בחירת רופא שיניים בעל ניסיון עשיר בטיפולי ציפוי היא אחת הדרכים הטובות ביותר להבטיח טיפול איכותי ומדויק. מומלץ לוודא שהרופא משתמש בחומרים איכותיים ועובד עם טכניקות מתקדמות.

2. תחזוקה שוטפת של הציפוי

לאחר הטיפול, חשוב להקפיד על היגיינת פה טובה, הכוללת צחצוח שיניים קבוע, שימוש בחוט דנטלי והגעה לביקורות תקופתיות אצל רופא השיניים.

3. הימנעות מהרגלים מזיקים

יש להימנע מלעיסה של מזונות קשים במיוחד, פתיחת אריזות עם השיניים או לעיסת מסטיקים דביקים שעלולים לפגוע בציפוי.

4. התאמת מגן שיניים

מטופלים הסובלים משחיקת שיניים במהלך השינה יוכלו להגן על הציפוי בעזרת מגן שיניים ייעודי.

לסיכום

ציפוי שיניים הוא טיפול שמציע פתרונות אסתטיים מרשימים, אך הוא אינו חף מסיכונים וסיבוכים אפשריים. לפני קבלת ההחלטה, חשוב להבין את המשמעויות, להתייעץ עם רופא מומחה, ולוודא שאתם מודעים לתחזוקה הנדרשת לאחר ההליך. עם תכנון נכון וביצוע מקצועי, תוכלו ליהנות מחיוך יפהפה לאורך זמן, ללא סיכונים מיותרים.

אם אתם מחפשים פתרון אסתטי לשיפור החיוך שלכם, ציפויים דנטליים הם הבחירה האידיאלית. פנו למומחה בתחום כדי ליהנות מהחידושים האחרונים ברפואת השיניים.

ד"ר אבידן לרון - מרכז מומחים לשיקום הפה וטיפולי שיניים

 

ד"ר אבידן לרון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}