אווריריות וממכרות
מתכון לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק
מתכון מוצלח לסופגניות עננים נדירות ורכות במיוחד. ממולאות בקרם פיסטוק עשיר וטעים, השילוב המנצח לקינוח אוורירי מושלם
- שרה שבבו
- י' כסלו התשפ"ה
סופגניות עננים רכות צילום: שרה שבבו
מתכון לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק / שרה שבבו
המצרכים לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר (½ כוס)
- 1 סוכר וניל או כפית תמצית וניל
- 250 מ"ל חלב
- 1 ביצה + חלמון
- 40 גרם חמאה
- ¼ כפית מלח
למילוי:
- ריבה / קרם פיסטוק / כל מילוי שאוהבים
אופן ההכנה לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק:
- בקערה מכניסים את כל המרכיבים, מערבבים ומתחילים ללוש במשך 10 דקות
- הבצק מעט דביק וזה בסדר
- מתפיחים במשך כשעה וחצי ועד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם ומכדררים
- מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפיה ומשמנים מעט את עיגולי הבצק שלא יווצר קרום
- מכסים את כדורי הבצק ונותנים התפחה נוספת במשך כשעה.
- בסיר רחב ממלאים שמן עמוק ומחממים לטמפרטורה של 160- 170 מעלות.
- מעבירים את הסופגניות לטיגון עם נייר האפיה וכשהוא מתנתק שולפים אותו החוצה.
- מטגנים את הסופגניות מכל צד עד להזהבה
- מעבירים למגש, ממלאים בריבה או בכל ממרח שאוהבים מפדרים באבקת סוכר ונהנים
הערות חשובות:
- אל תוותרו על ההתפחה השניה כדי שהסופגניות יצאו אווריריות, יצופו בטיגון ויקבלו את הפס הלבן המדובר.
- השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160- 170 מעלות, אם הטמפרטורה של השמן תהיה גבוהה מידי הם ישחימו מהר ובפנים ישארו בצק
מתכון לקרם פיסטוק:
- 500 מ"ל חלב
- 100 גרם סוכר
- 3 חלמונים
- 45 גרם קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם חמאה
- 3 כפות מחית פיסטוק
אופן הכנת הקרם:
- בסיר שמים את כל המרכיבים חוץ מחמאה ומחית פיסטוק וטורפים היטב
- מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה עד להסמכת הקרם
- מכסים בניילון נצמד את הקרם ומקררים במשך 3 שעות
- לאחר מכן שמים בקערה חמאה רכה ומחית פיסטוק ומקציפים לקרם חלק ואוורירי
- מוסיפים את הקרם פטיסייר שקיררנו ומקציפים יחד עד לאיחוד
- מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות בנדיבות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות