י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024
אווריריות וממכרות

מתכון לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק

מתכון מוצלח לסופגניות עננים נדירות ורכות במיוחד. ממולאות בקרם פיסטוק עשיר וטעים, השילוב המנצח לקינוח אוורירי מושלם

מתכון לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק
סופגניות עננים רכות צילום: שרה שבבו

מתכון לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק / שרה שבבו

המצרכים לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר (½ כוס)
  • 1 סוכר וניל או כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 ביצה + חלמון
  • 40  גרם חמאה
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • ריבה / קרם פיסטוק / כל מילוי שאוהבים

אופן ההכנה לסופגניות עננים נדירות במילוי קרם פיסטוק:

  1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים, מערבבים ומתחילים ללוש במשך 10 דקות
  2. הבצק מעט דביק וזה בסדר
  3. מתפיחים במשך כשעה וחצי ועד להכפלת הנפח
  4. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם ומכדררים
  5. מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפיה ומשמנים מעט את עיגולי הבצק שלא יווצר קרום
  6. מכסים את כדורי הבצק ונותנים התפחה נוספת במשך כשעה.
  7. בסיר רחב ממלאים שמן עמוק ומחממים לטמפרטורה של 160- 170 מעלות.
  8. מעבירים את הסופגניות לטיגון עם נייר האפיה וכשהוא מתנתק שולפים אותו החוצה.
  9. מטגנים את הסופגניות מכל צד עד להזהבה
  10. מעבירים למגש, ממלאים בריבה או בכל ממרח שאוהבים מפדרים באבקת סוכר ונהנים

הערות חשובות:

  • אל תוותרו על ההתפחה השניה כדי שהסופגניות יצאו אווריריות, יצופו בטיגון ויקבלו את הפס הלבן המדובר.
  • השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160- 170 מעלות, אם הטמפרטורה של השמן תהיה גבוהה מידי הם ישחימו מהר ובפנים ישארו בצק

מתכון לקרם פיסטוק:

  • 500 מ"ל חלב
  • 100 גרם סוכר
  • 3 חלמונים
  • 45 גרם קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה
  • 3 כפות מחית פיסטוק

אופן הכנת הקרם:

  1. בסיר שמים את כל המרכיבים חוץ מחמאה ומחית פיסטוק וטורפים היטב
  2. מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה עד להסמכת הקרם
  3. מכסים בניילון נצמד את הקרם ומקררים במשך 3 שעות
  4. לאחר מכן שמים בקערה חמאה רכה ומחית פיסטוק ומקציפים לקרם חלק ואוורירי
  5. מוסיפים את הקרם פטיסייר שקיררנו ומקציפים יחד עד לאיחוד
  6. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות בנדיבות

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לסופגניות מתכון פרווה מתכון לקרם פיסטוק

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}