פיצוץ של טעמים במנה אחת
מתכון לתבשיל זיתי קלמטה בסגנון מרוקאי
תבשיל זיתי קלמטה פיקנטי וטעים להפליא, שיעביר אתכם ישירות לשווקים התוססים של מרוקו. שילוב מושלם של טעמים עזים ומתוקים, עם ארומה של תבלינים אותנטיים. מתאים להגשה כתוספת לאורז או כמאכל עיקרי לצד פתיתים
- חני לוין
- ה' כסלו התשפ"ה
תבשיל זיתי קלמטה בסגנון מרוקאי צילום: אסתי
מתכון לתבשיל זיתי קלמטה בסגנון מרוקאי / אסתי
המצרכים לתבשיל זיתי קלמטה בסגנון מרוקאי:
- 2 קופסאות זיתי קלמטה מגולענים
- 2 כפות שמן זית
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 כוס פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות
- חופן כוסברה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר או סילאן
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מעט מלח
- 1/4 כפית כמון
- 1 כף פפריקה
אופן הכנה לתבשיל זיתי קלמטה בסגנון מרוקאי:
- בסיר מניחים את הזיתים מכסים במלא מים מביאים לרתיחה ושולקים כ 10 דקות על מנת להוציא מרירות .
- מסננים מהמים ומניחים בצד .
- בסיר נקי יוצקים שמן, מוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים קלות למספר דקות
- מוסיפים שום, תבלינים, רסק עגבניות וסוכר ומערבבים לעוד חצי דקה
- יוצקים חצי כוס מים ומבשלים את הרוטב עד שיסמיך מעט
- לאחר מכן מוסיפים את הזיתים, מערבבים מידי פעם ומבשלים עם הרוטב בערך 7-10 דקות
- מפזרים כוסברה מכבים את האש וזה מוכן
- תבשיל נהדר כתוספת לאורז או פתיתים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות