הדרמה בדרום קוריאה, חיילים שברו חלונות עם פטישים ורובים, קריאות להתפטרות הנשיא
ראש ממשלת דרום קוריאה, מנהיגי מפלגות שלטון ויועצים נשיאותיים מקיימים ישיבת חירום. ארה"ב ודרום קוריאה דחו אימונים צבאיים שהיו אמורים להיערך השבוע בוושינגטון. האופוזיציה מתכננת להגיש כתב אישום נגד הנשיא בגין בגידה. קרוב ל-300 חיילים חמושים נכנסו לשטח הפרלמנט הלילה
- ישראל לפקוביץ
- ג' כסלו התשפ"ה
ראש ממשלת דרום קוריאה, מנהיגי מפלגת השלטון ויועצי משרד הנשיאות יקיימו היום פגישת חירום, כך לפי סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית Yonhap.
הפגישה הגיעה לאחר שאתמול הנשיא הטיל משטר צבאי קצר. הנשיא יון סוק יאול, הכניס את המדינה לכאוס, והקריאות לנשיא להתפטר גוברות. ראש הסגל של הנשיא ועוזריו הבכירים הגישו את התפטרותם, ושרי הממשלה מתכננים להתפטר יחד.
יון מתמודד עם תגובה נגדית קשה מכל הקשת הפוליטית, כולל מפלגת השלטון שלו, האופוזיציה דורשת כי שר ההגנה קים יונג היון, יתפטר.
אתמול קרוב ל-300 חיילים חמושים נפרסו בבניין הפרלמנט מקום. הם ניסו להיכנס לשטח הפרלמנט דרך כניסות שונות, טיפסו על קירות ושברו חלונות כדי להיכנס. כך דיווחה רשת CNN. כ-230 חיילים נכנסו באמצעות מסוקים, 60 חיילים נוספים קפצו מעל הגגדרות.
בתחילה הם ניסו לעבור דרך הכניסה הראשית של הבניין, אבל כשזה נכשל, חיילים שברו חלונות עם פטישים ורובים כדי להיכנס בכוח פנימה. חלק מהמחוקקים נפצעו בתקרית.
המפלגה הדמוקרטית, מפלגת האופוזיציה הגדולה בפרלמנט של דרום קוריאה, קראה לנשיא יון סוק יאול להתפטר מיידית, והודיעה שאם יסרב תפתח בהליך להדחתו והאשימה אותו ב"בגידה". המפלגה טענה כי ההכרזה אתמול על משטר צבאי של הנשיא הייתה הפרה ברורה של החוקה. "מדובר במעשה מרד חמור שמספק סיבות להדחתו".
בשל המהומות ארה"ב ודרום קוריאה דחו אימונים צבאיים שהיו אמורים להיערך השבוע בוושינגטון. כך נמסר מהפנטגון. ראש ממשלת שבדיה אולף קריסטרסון דחה ביקור במדינה שתוכן לימים הקרובים. "בהתחשב בהתפתחויות האחרונות, החלטנו לדחות את הביקור. היינו בקשר עם דרום קוריאה הבוקר, וכעת נעבוד יחד כדי למצוא זמן חדש לביקור בעתיד", אמר דוברו.
כזכור אתמול הנשיא הכריז על משטר צבאי ברחבי המדינה. הנשיא אמר כי הצעד הכרחי כדי להגן על דרום קוריאה ולשמור על ביטחונה, וטען שמפלגות האופוזיציה חותרת תחת המדינה ומנסות לפגוע בדמוקרטיה שלה והן תומכות בצפון קוריאה. לאחר מחאה ענקית הוא ביטל את ההחלטה בעקבות הצבעה בפרלמנט. הנשיא אמר כי הוא מכבד את תוצאות ההצבעה, שם קבעו המחוקקים פה אחד כי יש לבטל את הכרזתו ואמרו שהיא מנוגדת לחוקת המדינה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות