תוצאות: הסקר שבחן את כל השאלות האקטואליות הכי בוערות
מה חושבים הישראלים על התיישבות בעזה? האם הממשלה עושה את המרב כדי לשחרר את החטופים? האם נתניהו יוכל לתפקד כרה"מ בזמן עדותו וכמה סבורים שצריך להחזיר את הרפורמה המשפטית לשולחן? הנתונים המלאים
- דוד סירקין
- ב' כסלו התשפ"ה
- 2 תגובות
מסקר המכון הישראלי לדמוקרטיה, עולה כי בקרב הציבור היהודי כמחצית (52%) מתנגדים להתיישבות יהודית מחודשת בעזה לעומת רוב גורף של מתנגדים בציבור הערבי (88.5%). פילוח לפי מחנות פוליטיים (יהודים) מעלה בשמאל ובמרכז רוב גדול של מתנגדים, לעומת רוב של תומכים בהתיישבות בימין.
הסיבה השכיחה ביותר לתמיכה בהתיישבות יהודית ברצועת עזה היא "תיקון הטעות של ההתנתקות החד-צדדית ב-2005".
בציבור היהודי שיעור גבוה יותר תומכים בכינון ממשל צבאי מאשר מתנגדים לכך (49% מול 42%). בקרב הציבור הערבי רוב גורף מתנגדים למהלך כזה (82%).
57% מכלל הציבור סבורים שההנהגה אינה עושה מאמצים מרביים לשחרור החטופים. בשמאל ובמרכז (יהודים) רוב גורף סבורים כך (82% ו-77%, בהתאמה). לעומת זאת, בימין 60% סבורים שהממשלה כן עושה מאמצים מרביים לשחרור החטופים.
משתתפי הסקר נשאלו גם על עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפט. האם יוכל לתפקד כראוי כראש ממשלה בעת מלחמה במקביל למתן עדות בבית המשפט? פילוח לפי מחנות פוליטיים (יהודים) העלה כי 70% בשמאל ו-55% במרכז סבורים כי נתניהו לא יוכל לבצע את שתי המשימות במקביל. לעומת זאת בימין 61% סבורים שיוכל לעשות זאת.
הרפורמה המשפטית: רוב מכלל הציבור (56%) מתנגדים לקידום הרפורמה המשפטית בעת הזו. עם זאת, בימין חלה עליה בתמיכה בקידומה (מ-36% בחודש מאי ל-51% כיום). בשמאל ובמרכז ההתנגדות לרפורמה נותרה עזה (86.5% ו-77%, בהתאמה).
נושא נוסף שעלה בסקר - היכן בטוח יותר - בישראל או בחו"ל: רוב גדול בציבור היהודי סבור שבטוח יותר ליהודים לחיות בישראל מאשר בחו"ל. בימין 83% סבורים כך, 60% במרכז ו-45% בשמאל. בציבור הערבי, רק 27% סבורים שבטוח יותר לערבים לחיות בישראל מאשר בחו"ל.
השקעה של המדינה במיגון יישובים ערביים: רוב הערבים בעד. היהודים חלוקים
בעוד שקרוב ל-90% מהערבים תומכים בהשקעת יותר משאבי מדינה במיגון יישובים ערביים, היהודים חצויים בנושא זה. אצל היהודים נמצאה תמיכה רחבה בהשקעה במיגון בשמאל (82%), תמיכה חלקית במרכז (54%) ובימין – רוב למתנגדים (58%).
ממשל טראמפ וביטחון ישראל: כשני שלישים מכלל הציבור מאמינים שממשל טראמפ ייחס חשיבות רבה לביטחון ישראל בעת גיבוש מדיניות החוץ האמריקנית. בתוך כך, רוב קטן חושבים שכניסת טראמפ לתפקיד תאיץ את סיום המערכה בצפון ובדרום.
סקר מדד הקול הישראלי לחודש נובמבר נערך על ידי פרופ' תמר הרמן, ד"ר ליאור יוחנני, ירון קפלן ואינה אורלי ספוז'ניקוב ממרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה. הסקר התבסס על מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילים 18 ומעלה, וכולל 750 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם 3.58% ± ברמת ביטחון של 95%.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות