א' כסלו התשפ"ה
02.12.2024
תורם לבריאות הלב

גילוי מפתיע: שוקולד מריר זה לא רק פינוק – הוא בריא

מחקר חדש חושף כי לקקאו יש תכונות מגנות על הלב, במיוחד בתקופות של לחץ. הפוליפנולים שבקקאו מסייעים בהגנה על כלי הדם מפני הנזקים הנגרמים מסטרס ומזון שומני. המחקר מצא כי שילוב של קקאו ותה ירוק עשוי להעצים את ההשפעה המגנה

גילוי מפתיע: שוקולד מריר זה לא רק פינוק – הוא בריא
שוקולד מריר צילום: freepik

בשנים האחרונות, מחקרים רבים עוסקים בקשר בין תזונה לבריאות, והפעם קקאו – הרכיב המוכר לנו בעיקר משוקולד – עומד במרכזם של ממצאים מפתיעים. מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה מצביע על כך שצריכת קקאו עשויה לתרום לבריאות הלב וכלי הדם, במיוחד במצבים של סטרס.

לדברי לימור מרדי, ראש מערך התזונה באסותא מרכזים רפואיים: "קקאו מכיל ריכוז גבוה של פוליפנולים, קבוצת רכיבים הידועים כנוגדי חמצון עוצמתיים. רכיבים אלו מגנים על התאים מפני נזקי חמצון, אשר עלולים לגרום לדלקות ולמחלות כרוניות, כולל מחלות לב וכלי דם.

לסטרס השפעה ניכרת על הגוף, ומחקרים רבים כבר הדגימו כיצד הוא פוגע במערכות חיוניות שונות. במקביל, מזונות שומניים ידועים כגורם המכביד על תפקוד הגוף ועל מערכת כלי הדם. המחקר החדש מצא כי צריכת מזון שומני בזמן סטרס עלולה להחמיר את הפגיעה בכלי הדם ולהקטין את יכולתו של הגוף להתאושש.

כיצד זה קורה? מזון שומני בזמן של סטרס גורם לפגיעה בתפקוד כלי הדם, הכוללת ירידה ביכולת העברת החמצן למוח ולרקמות נוספות בגוף. הדבר עשוי להוביל להחמרת תסמיני סטרס ואף להשלכות ארוכות טווח על הבריאות.

הממצאים החדשים מצביעים על כך שצריכת קקאו, וכן תה ירוק – שגם הוא עשיר בפוליפנולים – עשויה להגן על כלי הדם מפני הנזקים הנגרמים מצריכת מזון שומני בזמן סטרס. "צריכת קקאו ותה ירוק מגינה על כלי הדם מפני ההשפעה המזיקה של המזון השומני בזמן סטרס", מוסיפה מרדי.

חשוב להדגיש שמדובר במחקר קטן, ולכן נדרשים מחקרים נוספים כדי לחזק את הממצאים.

לדברי מרדי, ההמלצה היא לצרוך קקאו שעבר עיבוד מינימלי – כזה שמכיל את הכמות הגבוהה ביותר של פוליפנולים. שוקולד מריר עם אחוז גבוה של קקאו, אבקת קקאו ללא תוספות סוכר או חומרים משמרים, וכן משקאות קקאו טבעיים יכולים להיות אופציה מצוינת.

כיצד לשלב קקאו בתזונה?

שוקולד מריר: בחרו שוקולד המכיל לפחות 70% קקאו, והעדיפו גרסה דלת סוכר.

משקה קקאו חם: הכינו משקה קקאו טבעי על בסיס מים או חלב צמחי, תוך הימנעות מתוספות סוכר.

שילוב במנות אפייה: הוסיפו אבקת קקאו טבעית למתכונים כמו עוגות או מאפינס, לקבלת טעם עשיר ובריאות משופרת.

על אף שמדובר בממצאים ראשוניים, המחקר מדגיש את החשיבות של בחירות תזונתיות חכמות – במיוחד בזמנים של לחץ ומתח. קקאו אינו רק פינוק מתוק, אלא גם מרכיב תזונתי בעל ערך בריאותי מפתיע.

מחקר שוקולד מריר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}