טעים להפליא
מתכון למרק אפונה משובח
מרק אפונה סמיך, עשיר וטעים להפליא, בדיוק כמו של פעם. עם מתכון פשוט ומרכיבים מצומצמים, תוכלו להכין מרק משביע ומנחם בכל עונה
- חני לוין
- כ"ה חשון התשפ"ה

מרק אפונה צילום: אסתי
מתכון למרק אפונה משובח / אסתי
המצרכים למרק אפונה משובח:
- 2 כוסות אפונה יבשה מושרת בהרבה מים במשך חצי שעה או יותר
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף שמן
- 1 כוס סלרי קצוץ
- 1 כוס גזר קצוץ
- 1 כף מרק עוף
- מלח (לפי הטעם)
- 1/4 כורכום
- מים רתוחים
אופן ההכנה למרק אפונה משובח:
- מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את קוביות הסלרי, מי שאוהב יכול להוסיף גזר קצוץ
- מסננים את האפונה מהמים ומוסיפים אותה לסיר.
- מכסים במים רותחים עד שלוש רבעי מגובה הסיר .
- מוסיפים 1 כף אבקת מרק עוף ורבע כפית כורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מבשלים על אש בינונית ומערבבים מידיי פעם עד לריכוך במשך 40 עד 60 דקות
- מגישים במרקיות ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות