הכירו את עמוס הוכשטיין, הישראלי שמקדם את ההסכם עם חיזבאללה
עמוס הוכשטיין מסתובב מזה שנים במסדרונות הבית הלבן והספיק לצבור הערכה רבה מצד הנשיא ביידן. הנער שגדל ברחובות ירושלים, מדבר עברית מושלמת והפך לאחד מאנשי המפתח בבית הלבן
- יענקי פרבר
- כ"ה חשון התשפ"ה
- 10 תגובות
בשעות או בימים הקרובים ייחתם הסכם בין ישראל ללבנון וחיזבאללה, לאחר מאמצים רבים של צוותי המדינות שעבדו עליו. מה שלא רבים יודעים, המתווך ואחד האנשים המשמעותיים ביותר בהסכם זה, עמוס הוכשטיין, הוא בחור יהודי שהתגורר בישראל בעברו ושירת בצה"ל במשך שלוש שנים. הוכשטיין בעל המעמד הרם במסדרונות הבית הלבן מכונה בפי רבים "הבחור של ביידן" - הוא יליד ירושלים שהתחנך בתנועת הנוער הציונית-דתית "בני עקיבא".
הוכשטיין בן ה-51 נולד בשנת 1973 לזוג עולים מארה"ב, סוזן ומיקי, בירושלים. את 20 שנותיו הראשונות העביר בישראל. הוכשטיין גדל בבית דתי, והיה פעיל בתנועת הנוער הציונית-דתית "בני עקיבא". חברו לתנועה סיפר לימים כי להוכשטיין "היה צ'ארם אחר. כבר אז יכולת לומר שהוא יכול לגרום לדברים לקרות".
הוריו היו מן החזקים והמשפיעים בקהילה הדתית-לאומית באזורם בירושלים, והם עד היום מתגוררים ברחביה. מפעם לפעם, בקפיצותיו מביירות לוושינגטון, מגיע עמוס לבקרם בביתם.
הוריו של הוכשטיין עבדו שניהם בעבודות מכניסות: אביו היה איש עסקים ובמשך שנים ארוכות עמד בראש הוועד המנהל של תיכון הבנות הדתיות "פלך". אמו הייתה פעילה מרכזית בפורום הנשים הדתי "קולך", הייתה שותפה למיזמים חינוכיים שונים ואף קיבלה את התואר הנכסף של יקירת העיר ירושלים.
הוכשטיין התבלט חברתית כבר מגיל צעיר. הוא השתלב בקלות בחברה הציונית-דתית, וחבריו אהבו אותו. הוכשטיין למד בישיבת נתיב מאיר החל משנת 1987, אך תוך שנתיים עזב אותה לטובת תיכון "הרטמן". כעבור חמש שנים התגייס לחיל השיריון, ובהמשך עבר לחטיבת קשרי החוץ של צה"ל.
עם שחרורו מצה"ל ניסה מזלו בארה"ב, ותוך זמן קצר צבר מעמד במסדרונות הממשל האמריקני. נחיתתו הייתה חלקה, השתלבותו מהירה ובמהרה הפך לאיש צוות בכיר מטעם המפלגה הדמוקרטית בוועדת החוץ של הסנאט האמריקאי.
בשל תפקידו הגיע לעיראק שבשליטת סדאם חוסיין ופעל להסכם לפיו יוסרו העיצומים הכלכליים מעל המדינה בתמורה ליישובם של אלפי פלסטינים בה, ובהמשך נשלח לצפון קוריאה כדי לראות ולחקור מקרוב את מצבה.
בשנת 2011 החל לעבוד במשרד החוץ האמריקני, שם היה המתאם לענייני אנרגיה בינלאומיים. בתפקיד זה המשיך לצבור ידע רב בנושא, והחל לרקום קשרים עם אישים בינלאומיים העוסקים בתחום. באותם ימים שם עין סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן על הצעיר המצליח וסימן אותו כאיש איתו ירצה לשתף פעולה בעתיד. עם נצחון הרפובליקנים בראשות טראמפ, חזר לשוק הפרטי ועבד בחברת גז אוקראינית - ממנה התפטר כעבור שלוש שנים תוך פרסום מאמר החושף את שחיתויות החברה.
רועי קייס דיווח בכאן חדשות במאי 2022, כי מי שהיה אז מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, לגלג באנטישמיות על השליח האמריקני למו"מ על הגבול הימי דאז: "אם אתם (ממשלת לבנון) רוצים, תמשיכו במו"מ אבל לא עם הוכשטיין (השליח האמריקני), פרנקנשטיין או כל שטיין שבא ללבנון" אמר נסראללה.
נסראללה לגלג על הוכשטיין שגאה ביהדותו. רבים במפלגה הדמוקרטית זוכרים כי לפני 19 שנים התיישב הוכשטיין עם 25 צירים יהודיים נוספים על רצפת מרכז הקונגרסים, וביחד קראו את מגילת איכה. הוכשטיין סיפר על כך כי: "זה היה רגע מרגש שלא ציפיתי לו, הצהרה רבת עוצמה. אין עוד מדינה אחרת בעולם שבה יושבים נציגים על רצפת ועידת המפלגה ומשלבים בוועידה את קריאת מגילת איכה".
הוכשטיין הפך לאיש מפתח בבית הלבן, שנועד עם הנשיא לעיתים תכופות ונמצא בדיונים הסודיים ביותר בו משתתף הנשיא. הוכשטיין אף כתב לאחר בחירת ביידן לנשיאות ב-2020: "הנשיא ביידן, היום המדינה והעולם שלנו באמת ניצלו, תודה לך הנשיא".
ב-Ynet דווח כי הוכשטיין נשאר תמיד נאמן לביידן. אחרי שהעיתון ה"ניו יורק טיימס" פרסם ביוני האחרון מאמר מערכת שקרא לביידן לפרוש מהמרוץ לנשיאות, פרסם הסנטור ג'ון פטרמן, הדמוקרט מפנסילבניה, ציוץ עם קללות נגד המאמר. הוכשטיין מיד שיתף את הציוץ.
הוכשטיין מכיר את שני הצדדים היטב, ובעבר אף היה המתווך במו"מ בין ירדן לישראל, שבסופו הושג הסכם גז בין המדינות.
כעת, זה נראה כי הוכשטיין מצליח לתווך בין שתי המדינות בהצלחה ולהוביל להסכם, בימים או בשעות הקרובים ישראל ולבנון יחתמו על ההסכם, לא בטוח שהסכם זה היה מגיע ללא תיווכו המוצלח של הוכשטיין, שכבר הוכתר בידי רבים כמתווך מוצלח במיוחד.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות