כך שומרים על הגב של החיילים - גם ממרחק של עשרות קילומטרים
כשלוחמי הקומנדו פועלים בשטח האויב, יש גם מי שמכוונים כל תקיפה ועוקבים אחר הכוחות בשבע עיניים (ויותר). בראיון עם העומד בראש מכלול האש של החטיבה, רס"ן מ', הוא מספר איך שומרים על הגב של החיילים - גם ממרחק עשרות קילומטרים
- דוד סירקין
- כ"ד חשון התשפ"ה
- 3 תגובות
צק"ח (צוות קרב חטיבתי) הקומנדו פועל בדרום לבנון כבר שבועות ארוכים, כשמעל ראשי הלוחמים זמזום קבוע, כמעט בלתי נשמע. בין אם מדובר ב'זיק', כטמ"ם אחר או מטוס קרב - מישהו מכוחותינו משגיח עליהם מלמעלה.
"התפקיד שלנו הוא לאפשר חופש פעולה מלא בשטח", אומר רב-סרן מ' להילה גד באתר צה"ל ומתמצת את חשיבות מכלול האש של חטיבת הקומנדו, בראשו הוא עומד. "אנחנו מפעילים את החימושים שבידינו, בצורה הכי מדויקת כדי לאתר ולהשמיד אויב במרחב התמרון. סיכולים כאלה מתבצעים כל יום, זה התפקיד שלנו".
הראיון עימו נערך ממש אחרי חיסול שמנע פגיעה בכוחותינו - במרחק קילומטרים ממקום מושבו, בדרום לבנון: "תא התקיפה שלנו זיהה חמישה מחבלים חמושים, כ-250 מטר מהלוחמים. אחרי שווידאנו שאכן מדובר באויב, הנחינו את הלוחמים להתכונן לתקיפה אווירית. החוליה נכנסה לאיתור סמוך, ואנחנו הכוונו מטוסי קרב שהפציצו את המטרה העוינת".
לאחר שעשן התקיפה התפזר, זיהו אנשי המכלול שניים מהמחבלים מנסים לברוח מהמרחב. "גם אליהם הגענו, בתקיפה ממוקדת של כטמ"ם", מציין מפקד המכלול.
אבל העבודה שלהם מתחילה עוד לפני רגעי הסיכול: "אנחנו שואפים להיכנס לכל מרחב לחימה עם עוצמה רבה, כדי 'לרכך' את הגזרה ולהכין את השטח ללוחמים. טרם היציאה לקרב הזה לדוגמה, הכוונו מסק"רים, והפעלנו אש תותחנים עוצמתית כדי לנטרל את האיומים הפוטנציאליים באזור".
וכדי לוודא שעוצמת האש תהיה מדויקת והתקיפות יהיו ממוקדות ככל הניתן, אנשי המכלול מנוסים כבר בשיתוף פעולה רב-זרועי צמוד. "בין אם אלה אנשי המודיעין, תאי האוויר והארטילריה או זרוע הים", מסביר המפקד, "כל אחד מהצדדים מומחה בתחומו, כדי שנגיע יחד לתוצאה האיכותית ביותר".
"בסופו של דבר, אנחנו כאן כדי לגבות את הלוחמים שבקצה", מסכם רס"ן מ', "לכולנו יש חלק בקרבות האלה, וכל אחד מהצד שלו. בין אם בשטח הסבוך של דרום לבנון, או מהחמ"ל - הרחוק עשרות קילומטרים משם".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות