פשוטה וקלה להכנה
שילוב מושלם וטעים במיוחד: מתכון לעוגת קפה עם דבש ואגוזים
מתכון פשוט להכנה שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים. עוגת הקפה הזו היא שילוב מושלם בין מתוק רך ופריך, וטעים להפליא. הבסיס הפריך של אגוזים, הבלילה האוורירית והטעם העשיר של הקפה והדבש יעניקו לכם טעם של עוד
- מירב מלכה
- כ"א חשון התשפ"ה
עוגת קפה דבש ואגוזים צילום: מירב מלכה
מתכון לעוגת קפה עם דבש ואגוזים / מירב מלכה.
המצרכים לעוגת קפה עם דבש ואגוזים:
לבלילה:
- 5 ביצים (להפריד חלבונים מחלמונים)
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס דבש
- 1 כוס שמן
- 2 כפות נס קפה (לערבב עם רבע כוס מים רותחים)
- 1.5 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס אגוזים גרוסים דק
לבסיס:
- 1/2 כוס אגוזים גרוסים עבה
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה לעוגת קפה עם דבש ואגוזים:
- מערבבים היטב את האגוזים הגרוסים, הסוכר החום והקינמון ומניחים בתחתית תבנית משומנת.
הכנת הבלילה:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הדבש, השמן והקפה המומס. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, האגוזים הגרוסים דק והפודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעדינות, מקפלים את הקצף הלבן לתוך הבלילה. ושופכים את התערובת על הבסיס בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט, מזלפים מעל דבש או מייפל.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות