היועמ"שית מתייצבת לימין נתניהו וגלנט: "החלטה חסרת בסיס"
היועצת המשפטית לממשלה מתייחסת לצווי המעצר נגד נתניהו וגלנט: "החלטה חסרת בסיס, מצערת ושגויה מיסודה. ישראל שוקלת את צעדיה המשפטיים הבאים"
- ישראל רובין
- כ' חשון התשפ"ה
- 7 תגובות
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, התייחסה הערב (חמישי) להחלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט, ואמרה כי מדובר בהחלטה חסרת בסיס.
"בית הדין הפלילי הבין-לאומי שנועד להתמודד עם הזוועות החמורות ביותר חטא היום לתפקיד ההיסטורי שהיה אמור למלא", נמסר בהודעה מטעם היועצת. "החלטת בית הדין הפלילי הבין-לאומי חסרת בסיס, מצערת ושגויה מיסודה מבחינה משפטית".
"ביום זה יש לומר את המובן – בית הדין הפלילי הבין-לאומי נעדר כל סמכות בעניין", הוסיפה מיארה. "לא היה מקום לאפשר הוצאת צווי מעצר נגד ראש ממשלה ושר ביטחון לשעבר של מדינה דמוקרטית, אשר נמצאת בעיצומה של לחימה שנכפתה עליה".
עוד טענה היועצת המשפטית לממשלה, כי "מעבר לכך, החלטת בית הדין חותרת תחת עקרונות היסוד של המשפט הבין-לאומי, שמכוחם אמור היה בית הדין לפעול, לרבות עקרון המשלימות".
מיארה הדגישה "מדינת ישראל מחויבת לעקרונות שלטון החוק, וקיימים בה מנגנונים עצמאיים, בלתי-תלויים ומקצועיים, צבאיים ואזרחיים, לבירור טענות בדבר הפרות לכאורה של הדין הבין-לאומי, הן ביחס לעניינים שבמדיניות והן ביחס למקרים פרטניים". לסיום הודיעה היועצת המשפטית כי "ישראל שוקלת את צעדיה המשפטיים הבאים".
כזכור, בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא היום (חמישי) צווי מעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. בהודעת בית המשפט נאמר כי הוצאת הצווים היא "בגין פשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה שבוצעו לפחות מ-8 באוקטובר 2023 ועד ל-20 במאי 2024" היום בו הוגשה הבקשה. מדובר בפעם הראשונה שמוצא צו מעצר נגד ראש מדינה דמוקרטית והוא מחייב 120 מדינות החברות בבית הדין, בהן שני הבכירים לא יוכלו לבקר מחשש שיעצרו.
אחד הפשעים המיוחסים לראש הממשלה ולשר הביטחון לשעבר הם "הרעבה בתור כלי מלחמה". צווי המעצר שהוצאו סווגו כ"סודיים", לדברי בית הדין, הוצאת הצווים נעשתה "בגלל שפשעי המלחמה נמשכים".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות