כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024
תמיכה לצד גינויים

ישראל ביטלה את ביקור שר החוץ ההולנדי בארץ

שר החוץ גדעון סער שוחח עם מקבילו ההולנדי על הוצאת צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט וכינה אותה "שערורייתית ופוליטית" וביטל את ביקורו המתוכנן. ארגנטינה והונגריה הודיעו לא יכבדו את ההחלטה, בריטניה נשארה קצת באמצע: "אין שוויון מוסרי בין ישראל לחמאס וחיזבאללה"

ישראל ביטלה את ביקור שר החוץ ההולנדי בארץ
שר החוץ גדעון סער עם שר המשפטים וביטחון הפנים ההולנדי דיוויד ואן וייל צילום: שגרירות ישראל בהאג

ביקורו של שר החוץ של הולנד קספר ולדקאמפ ביום שני הקרוב בישראל בוטל, שר החוץ גדעון סער ביטל את ביקורו אחרי שהולנד שמארחת את בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, הצהירה כי תכבד את צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. 

בהודעה נאמר: "שר החוץ גדעון סער שוחח לפני שעה קלה עם עמיתו ההולנדי קספר ולדקאמפ. השר סער הביע את אכזבתו, בשם ממשלת ישראל והעם בישראל, מהודעתו בפרלמנט ההולנדי בעקבות החלטת ״בית הדין״ הפלילי הבינ״ל בהאג. השר סער גם הציג את עמדת ישראל ביחס להחלטה שערורייתית ופוליטית זאת. בשיחה סוכם שהביקור של שר החוץ ההולנדי בישראל שנועד ליום שני הקרוב - לא יתקיים".

שר החוץ האוסטרי אלכסנדר שלנברג אמר הערב לאחר שיחה עם שר החוץ גדעון סער: "ההחלטה של בית הדין הפלילי הבינלאומי להוציא צווי מעצר לבנימין נתניהו וליואב גלנט אינה מובנת. המשפט הבינלאומי אינו נתון למשא ומתן והוא חל בכל מקום ובכל עת, אך החלטה זו פוגעת באמינותו של בית הדין. זה אבסורד להשוות בין חברי ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי לבין מנהיג של ארגון טרור".

שתי מדינות החברות בבית הדין בהאג כבר גינו את ההחלטה, ארגנטינה והונגריה, שאוהדות מאוד את ישראל. שר החוץ של הונגריה פטר סיירטו מתח ביקורת חריפה על צו המעצר של בית הדין הפלילי, וקרא לו "מביש ואבסורדי". הוא אמר: "ההחלטה הזו מביישת את מערכת המשפט הבינלאומית בכך שהיא משווה בין מנהיגי מדינה שהותקפה במתקפת טרור מתועבת, למנהיגי ארגון הטרור האחראי. החלטה כזו אינה מתקבלת על הדעת. הונגריה עומדת בתקיפות עם ישראל, ומגנה כל ניסיון לעשות פוליטיזציה של מוסדות בינלאומיים".

נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי הגיב בחריפות גם הוא: "ארגנטינה מביעה את אי הסכמתה העמוקה עם ההחלטה, שמתעלמת מזכותה הלגיטימית של ישראל להגן על עצמה מפני התקפות מתמשכות של ארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה. ישראל מתמודדת עם תוקפנות אכזרית, לקיחת חטופים לא אנושית והתקפות חסרות הבחנה נגד אוכלוסייתה. הפללת ההגנה הלגיטימית של אומה תוך השמטת הזוועות הללו היא מעשה המעוות את רוח הצדק הבינלאומי".

עוד אמר מיליי, "ארגנטינה עומדת בסולידריות עם ישראל, מאשרת מחדש את זכותה להגן על תושביה ודורשת שחרור מיידי של כל בני הערובה. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית לגנות את פעולות חמאס וחיזבאללה, להגן על ריבונות ישראל ולפעול בצדק ובחוסר משוא פנים בחתירה לשלום בר קיימא באזור".

בריטניה עדיין לא החליטה באיזה צד היא נמצאת, דובר ממשלת בריטניה אמר: "ברור שלישראל יש זכות להגן על עצמה בהתאם לחוק הבינלאומי. אין שוויון מוסרי בין ישראל הדמוקרטית לחמאס וחיזבאללה, שהם ארגוני טרור. אנחנו ממוקדים בדחיפה להפסקת אש מיידית כדי לסיים את האלימות ההרסנית בעזה. זה חיוני כדי להגן על האזרחים ולהבטיח את שחרור החטופים והסיוע ההומניטרי לרצועה".

בצ'כיה קראו מחוקקים לפרלמנט לשקול השעיה זמנית של השתתפות צ'כיה באספת המדינות החתומות על אמנת רומא וחברות בבית הדין, כמו גם את התרומה הכספית של צ'כיה להפעלת בית הדין בהאג.

שר החוץ גדעון סער אמר בתדרוך לשגרירי ישראל בעולם: "הצווים שהוצאו בעיניי ואני בטוח שגם בעיניכם, לא רק מכוונים אישית נגד נושאי המשרה, נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט, אלא הם בעצם מכוונים נגד הזכות של ישראל להגנה עצמית. הם מכוונים לפגוע בזכות הזאת של מדינה שהיא המדינה הכי מותקפת בעולם, הכי מאוימת בעולם, מדינה שיש נגדה איומי השמדה גלויים ופומביים. במובן הזה זה דבר אבסורדי לחלוטין".

עוד אמר: "דיברתי כבר עם מספר די ניכר של שרי חוץ, הם מבינים שנעשה שימוש פוליטי שיפגע קשה במוסד של המשפט הבינלאומי במוסד הספציפי הזה, ובכלל בנושא של המשפט הבינלאומי. כך רואים את זה כאלה שמגיבים ככה, כאלה שלא מגיבים ככה או לא מגיבים בכלל".

 
גדעון סער מלחמת חרבות ברזל בית הדין הבינלאומי בהאג

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}