דיווח: המשטרה מחזיקה בראיה שמסבכת שניים ממקורבי נתניהו
לפי הפרסום, המשטרה ושב"כ מחזיקים בראיה הקושרת לכאורה את יונתן אוריך ומקורב נוסף לראש הממשלה, להדלפת החומר המסווג לעיתון הגרמני | ומיהו ה"חוסיד" - היועץ לשעבר של רה"מ שחשוד כי שימש איש הקשר ל"בילד"
- דוד סירקין
- י"ח חשון התשפ"ה
- 10 תגובות
יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ביקש לוודא עם הדובר אלי פלדשטיין שהעביר את המסמך הסודי ל"חוסיד". ה"חוסיד" היה כינוי ליועץ התקשורת שרוליק איינהורן, שעל פי הנטען אמור היה להיות איש הקשר לעיתון "הבילד" שחשף את המסמך בגינו נחקר פלדשטיין. כך מפרסם מיכאל שמש בכאן רשת ב'.
איינהורן, בנה של פרופ' טליה איינהורן המזוהה באופן מובהק עם תומכי נתניהו, שימש כיועצו של ראש הממשלה נתניהו וגם לאחר שסיים את תפקידו המשיך לעמוד איתו בקשר ולסייע מרחוק ללשכתו.
במקביל לדיווח של שמש בכאן חדשות, ישנו דיווח משלים ב'הארץ', לפיו המשטרה ושב"כ מחזיקים בראיה הקושרת לכאורה בין יונתן אוריך ו"מקורב נוסף לראש הממשלה בנימין נתניהו" לבין הדלפת החומר המסווג לעיתון הגרמני "בילד". לפי הפרסום זו הסיבה שבגינה זימנה המשטרה לחקירה את יונתן אוריך, שבפועל טרם נחקר. המידע מגלה שבהדלפה היה מעורב אדם המכונה "החסיד", ולפי מקור המעורה בנושא זהו שרוליק איינהורן, שכונה כך בסביבתו הקרובה של נתניהו.
במשטרה מעוניינים לחקור גם את שרוליק איינהורן על חלקו בפרשה, אך הוא שוהה בימים אלה בחו"ל ולא ברור אם ומתי ישוב ארצה. לפי החשד איינהורן הוא זה שהעביר בפועל את המסמך המסווג לעיתון הגרמני.
שלשום התיר לפרסום בית משפט השלום בראשון לציון את פרטי פרשת המסמכים המסווגים בלשכת ראש הממשלה. דובר ראש הממשלה, אלי פלדשטיין, יואשם בהדלפת המסמכים הרגישים שמהווה "פוטנציאל לנזק בטחוני חמור, למערכת הביטחון ולמדינת ישראל".
השתלשלות העניינים כפי שפורסם בהחלטת בית המשפט
בחודש ספטמבר האחרון פורסמה כתבה בכלי תקשורת זרים, בעניין עמדות חמאס למו"מ לשחרור החטופים. כתבה זו כללה שימוש בחומרים ובמסמכים מסווגים שנלקחו שלא כדין מתוך מערכות המודיעין של צה"ל. בשל ההבנה כי הדלפת המסמך תפגע בשחרור החטופים, החלה מערכת הביטחון בחקירה ראשונית בנסיון להתחקות אחר המדליף.
עם קבלת פניית הרמטכ"ל בנושא, החלה חקירה סמויה בשב"כ בשילוב משטרת ישראל. בהמשך, במהלך החקירה הגלויה, נעצרו נגד במילואים, שני קצינים במילואים ונגד בקבע, וכן אלי פלדשטיין, יועץ תקשורת המועסק במערך ההסברה הלאומי שתחת משרד רוה"מ.
במסגרת החקירה נחשף ציר ההדלפה, שראשיתו בנגד במילואים, אשר החליט על דעתו האישית להוציא מסמך סודי ביותר ורגיש מרשות צה"ל שלא כדין, במטרה להעבירו לדרג המדיני. כך, בחודש אפריל האחרון, העביר נגד המילואים עותק של המסמך המסווג לפלדשטיין דרך הרשתות החברתיות. בחודש ספטמבר העביר הנגד לרשותו של פלדשטיין עותק פיזי של המסמך המקורי, וזאת בנוסף לשני מסמכים מסווגים נוספים שהועברו. המידע הוצא בפועל מרשות צה''ל לגורם שאינו מוסמך ושאינו רשאי להחזיק בו.
בספטמבר החליט פלדשטיין להפיץ את המסמך האמור לגורמי תקשורת בישראל לצורך פרסום תוכנו, וזאת במטרה להשפיע על דעת הקהל בישראל בנושא המו"מ המתנהל בענין החטופים ובפרט בסוגית תרומתן של ההפגנות לחיזוק החמאס.
לאחר פניה של עיתונאי לצנזורה בנושא, אסרה הצנזורה על פרסומה נוכח תוכנה ומקור המידע הרגיש. בשלב זה, החליט פלדשטיין לעקוף את הצנזורה ולפרסם את המסמך בתקשורת הזרה. על מנת להוכיח כי מדובר במסמך אותנטי, פנה פלדשטיין לנגד המילואים פעם נוספת וביקש ממנו לקבל לידיו את המסמך המקורי. נגד המילואים נפגש עם פלדשטיין ומסר לו עותק פיזי של המסמך המקורי וכן שני מסמכים מסווגים נוספים.
לפי החשד, מדובר בהדלפת מסמכים מסווגים ורגישים ביותר, אשר פרסומם מהווה "פוטנציאל לנזק בטחוני חמור, למערכת הבטחון ולמדינת ישראל", כך לפי השופטת.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות