כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
נזקים גדולים

חבלה רוסית? כבל תת-ימי בין גרמניה לפינלנד נותק

כבל אינטרנט באורך 218 ק"מבין ליטא לאי גוטלנד שבשבדיה הפסיק לעבוד, כך מסרה חברת תקשורת שוודית. בנוסף כבל תקשורת באורך 1,170 ק"מ בין גרמניה לפילנד נותק. באירופה חוששים מ"גורמים זדוניים" שעלולים להיות הרוסים

חבלה רוסית? כבל תת-ימי בין גרמניה לפינלנד נותק
כבל תת ימי צילום: משרד האנרגיה

גרמניה ופינלנד טוענות כי הן "מודאגות מאוד" לאחר שכבל תת-ימי המקשר בין המדינות נותק. הקרע של כבל התקשורת באורך 1,170 ק"מ מגיע בזמן של מתיחות מוגברת עם רוסיה.

שרי החוץ של שתי המדינות אמרו בהצהרה משותפת: "הביטחון האירופי שלנו נמצא לא רק בסכנה ממלחמת התוקפנות של רוסיה נגד אוקראינה, אלא גם מלוחמה היברידית של גורמים זדוניים". פגיעה בצנרת בים הבלטי העלתה חשש לחבלה בשנים האחרונות.

בנוסף כבל אינטרנט באורך 218 ק"מ בין ליטא לאי גוטלנד שבשבדיה איבד את השידור ביום ראשון בבוקר, כך מסרה חברת תקשורת שוודית. באוקטובר 2023 ניזוק קשות צינור גז טבעי בין פינלנד לאסטוניה. גורמים רשמיים פיניים אמרו מאוחר יותר שהתקרית נגרמה מספינת מכולות סינית שפגעה בכבל.

והתביעה הגרמנית עדיין חוקרת את פיצוץ צינורות הגז של נורד סטרים בין רוסיה לגרמניה ב-2022. היו תיאוריות קונספירציה סביב המתקפה ההיא, עם שמועות לא מאומתות שממשלת אוקראינה, רוסיה או ארה"ב עמדו מאחוריה.

התקרית האחרונה כוללת כבל סיב אופטי C-Lion1 המקשר בין הבירה הפינית, הלסינקי לבין העיר הגרמנית רוסטוק, שהפסיק לעבוד ביום שני. מפעילת הרשת הפינית Cinia מסרה שכל חיבורי הסיבים בה נותקו.

"הפסקות מהסוג הזה לא קורות במים האלה בלי השפעה מבחוץ", אמר דובר של סיניה לתקשורת המקומית. סמולי ברגסטרום, מומחה לאבטחת סייבר של ממשלת פינלנד, אמר כי התקלה לא השפיעה על האינטרנט בין שתי המדינות מכיוון שמסלולים אחרים היו זמינים.

מלחמת אוקראינה רוסיה פינלנד גרמניה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}