עונת הנדידה בשיאה: אלפי עגורים נצפו בדרום הארץ
החורף כבר כאן ועונת הנדידה בשיאה: שמי הערבה התיכונה הפכו לקנבס תוסס כאשר אלפי עגורים אפורים חצו את השמים בנדידתם השנתית. טייס ממ"ג ומורה דרך, תיעד את המחזה המרהיב מעל היישוב ספיר. העגורים עפו בגובה של כ-3000 מטר
- חני לוין
- י"ז חשון התשפ"ה
אלפי עגורים אפורים נצפו בשמי הערבה התיכונה, בדרכם מארצות הקור באירופה אל המדבריות החמות בדרום. כבכל שנה בעונה זו, חולפים מעל ישראל מאות אלפי עגורים, רובם עגורים אפורים, והערבה התיכונה משמשת כתחנה עצירה, בה להקות העגורים מוצאות מקורות מים ומזון אשר מסייעים להן להמשיך את מסען הארוך.
העגורים עולים למרומים בשעות הבוקר, אז הם יכולים לנצל את התרמיקה (זרם אוויר עולה) שמסייעת להם להמריא בקלות ולדאות למרחקים ארוכים ללא הרבה מאמץ. לקראת ערב, כשהתרמיקה כבר פחות חזקה, הם מנמיכים את גובהם כדי לנוח ולהתכונן להמשך הנדידה.
עדי מטמון, טייס ממ"ג (מצנח ממונע גלגלי) ומורה דרך מעין יהב שבערבה התיכונה, תיעד את מחזה נדידתם של העגורים האפורים במהלך טיסה בשמי הערבה, מעל היישוב ספיר: "נדידת העגורים נמשכת למעלה מחודש, בקבוצות קטנות של כ- 15 עגורים וכן קבוצות גדולות יותר של כ-100 עגורים. העגורים עולים למרומים ועפים בגובה של כ-3000 מ', במבנה טיפוסי של "V"- טכניקה המאפשרת לכל פרט בלהקה לחסוך באנרגיה הנדרשת לתעופה, על ידי שימוש בזרם האוויר שמופק מכנפיו של העגור שלפניו, ובכך מקטינה את ההתנגדות".
העגור הוא ציפור גדולה ומרשימה אורך גופו 120-140 ס"מ .מוטת הכנפיים 220-245 ס"מ, ומשקל ובין 3 – 6.1 ק"ג.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות