י"ז חשון התשפ"ה
18.11.2024
לאור דרישת רוטמן

ברקע מתקפות השרים: היועמ"שית הגיעה באופן חריג לדיון בוועדת החוקה

בעקבות דרישת היו"ר שמחה רוטמן, היועצית המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הגיעה באופן חריג לדיון בוועדת החוקה של הכנסת העוסק ביישום החלטת הממשלה בעניין המאבק בפשיעה בחברה הערבית

ברקע מתקפות השרים: היועמ"שית הגיעה באופן חריג לדיון בוועדת החוקה
שמחה רוטמן בוועדת החוקה צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הגיעה היום (שני) באופן חריג לדיון בועדה החוקה של הכנסת בעניין יישום החלטת הממשלה לגבי המאבק בפשיעה החמורה ובפשיעה המאורגנת בחברה הערבית. לצד מיארה הגיע גם פרקליט המדינה עמית איסמן. 

יו"ר הוועדה שמחה רוטמן הוא שדרש מהיועמ"שית בהרב מיארה להתייצב לדיון. רוטמן אמר: "היועמש"ית בוחרת להתעלם מהחוק פעם אחר פעם כשהיא מסרבת להתייצב בוועדה ולהציג את הנתונים כפי שהתבקשה". 

רוטמן הדגיש: "כל זאת בזמן שהפשיעה הכלכלית בחברה הערבית גואה ואנשים נהרגים. היועמ"שית פשוט מפרה את החוק ולא נותנת דין וחשבון לכנסת ולציבור‬ כפי שמתבקש מתפקידה".

הדיון בוועדת החוקה החל בדבריו של שמעון אור, דודו של אבינתן החטוף בעזה: "אנחנו לא מאמינים שחמאס יחזיר את החטופים. אנחנו מבקשים מהיועמ"שית ומהמערכת המשפטית לקחת בחשבון שמי שעומד מולנו רואה דברים כחולשה. שמרו על האיזון בין הצורך לשמור על החברה שלנו מוסרית לבין ההבנה שמולנו עומדים אנשים עם עולם ערכי אחר".

בהמשך, פרץ ויכוח בוועדה כאשר היו"ר רוטמן לא איפשר לאחיו של החטוף מתן אנגרסט להשמיע הקלטה שלו. האח השמיע את ההקלטה למרות ההתנגדות, ואמר: "זאת פעם ראשונה שאני שומע את אח שלי ב-400 ימים. אתם לא מבינים את זה?". 

לאחר הסירוב ביקש אופיר להקריא את דברי אחיו. "אח שלי אמר בהקלטה: 'נתניהו אני סומך עלייך אתה יכול לעשות את זה, עסקה שתחזיר אותי הביתה אחרי 400 ומשהו ימים'".

ח"כ משה סעדה פנה ליועמ"שית במהלך הדיון: "גלי, אם נשאר בך טיפה יושר כלפי הציבור - שימי את המפתחות שלך ותתפטרי. ואם לא תעשי את זה, מצפה מהממשלה לפעול מחר להדחה שלך". 

ח"כ טלי גוטליב אמרה ליועצת המשפטית לממשלה: "את לא מצליחה להיאבק בפשיעה המאורגנת בגלל שאת עסוקה בלפגוע בממשלה ולפגוע בשר בן גביר. אנחנו רוצים לחיות כאן בביטחה ואנשי שמאל מרגישים משוחררים שבלי אישורך לא נפתחת חקירה על הסתה".

היועמ"שית בהרב מיארה אמרה בהמשך ליו"ר ועדת החוקה רוטמן: "לא בדיוק ברור לי המסגור של הדיון. אתה פנית בעניין המאבק בפשיעה החמורה, אני אכן אחראית על צוות העל שהוא צוות של ראשי מערכות האכיפה - אני לא רואה את כולם כאן. לא מבינה אם רוצים להתמקד בטיפול בפשיעה והאלימות בחברה הערבית. אנחנו כמובן ערוכים לתת את המענים".

שמחה רוטמן מלחמת חרבות ברזל גלי בהרב מיארה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}