ביד מרדכי פותחים את עונת המסיק
שמן הזית של יד מרדכי מתחיל במטעים מובחרים בעמק יזרעאל, רמת הגולן ובדרום הנגב, בהם פועלים החקלאים המסורים, משם עושים הזיתים את דרכם לבית הבד במושב היוגב שבצפון, המתמחה בהפקת שמן זית כתית מעולה משובח בתהליך של כבישה קרה. התחנה הבאה היא במפעל יד מרדכי שבעוטף, שם עובר השמן סדרת בדיקות איכות על ידי צוות מומחי טעימה מיומן. רק לאחר שעמד בכל הסטנדרטים הגבוהים, נארז שמן הזית ויוצא ליעדו האחרון - מדפי החנויות ובתי הצרכנים
- כתבה מקודמת
- ט"ז חשון התשפ"ה
עונת מסיק הזיתים, המתקיימת מאוקטובר ועד סוף דצמבר, נמצאת כעת בשיאה, ובמהלכה נאספים ברחבי הארץ הזיתים שיהפכו לשמן זית טרי. מפעל יד מרדכי, הממוקם בעוטף, חזר לפעילות חודש לאחר השבעה באוקטובר 2023. מאז, ממשיכים במסורת ארוכת שנים של ייצור שמן זית, גם תחת אש בתקופה מאתגרת זו, שבה חלק מעובדי המפעל ממשיכים לעבוד בעודם מפונים מבתיהם, מתוך מסירות לצרכן הישראלי. שמן הזית של יד מרדכי מיוצר בשיתוף פעולה הדוק עם מעל ל-15 חקלאים בעמק יזרעאל, ברמת הגולן ובדרום הנגב, המגדלים את זני הזיתים המשובחים ביותר. את שמן הזית של יד מרדכי מפיקים בבית הבד שבמושב היוגב בעמק יזרעאל, למרות אתגרי התקופה.
ליזי בית עדה, מנכ"לית יד מרדכי: "אתגרי התקופה הנוכחית, עם מטעים בצפון ובדרום הארץ ובמפעל שפועל בקיבוץ יד מרדכי שבעוטף, לא מערערים את מחויבותנו להמשיך ולייצר שמן זית כתית מעולה ואיכותי. הקשר ההדוק שלנו עם החקלאים הישראליים המסורים, מעמק יזרעאל ועד הנגב, מאפשר לנו להפיק בין 1,200 ל-1,500 טון של שמן זית, גם בימים מאתגרים אלה. לאורך השנה, ובעיקר בעיצומה של עונת המסיק, אנו משקיעים כל מאמץ כדי להבטיח שמן זית איכותי, שהפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי".
כל שמן נבדק על ידי טועמים מומחים
צוות מומחיות ומומחי הטעימה של יד מרדכי, שהוסמכו על ידי איגוד שמן הזית העולמי, מבצעים בדיקות איכות מדוקדקות לכל שמן זית לפני יציאתו לשוק. כדי להבטיח רמת איכות גבוהה, כל שמן נבדק על ידי לפחות שלושה מתוך ששת המומחים המוסמכים, שמשתתפים גם בפאנלי טעימות ובמבחנים תקופתיים לשמירה על מיומנותם. המסיק מתבצע בהתאם לסדר הבשלת הזנים השונים, כאשר בישראל גדלים מעל 15 זני זיתים המשמשים להפקת שמן זית ולכל זן ארומה וטעם ייחודיים.
שמן זית זוכה פרסים
יד מרדכי זכתה בשנים האחרונות בפרסים יוקרתיים על איכות שמן הזית שלה, כשהבולט שבהם היה בתחרות השמן שנערכה ביוון בשנת 2023, הנחשבת לשלישית בגודלה בעולם, שם זכתה בפרס הגבוה ביותר.
שיטות המסיק בישראל
מסיק עצי הזית בישראל מתבצע כיום בשלוש שיטות עיקריות: השיטה הידנית המסורתית, שבה קוטפים את הזיתים בעבודת יד קפדנית; שיטת המנערת, שבה נעשה שימוש במכשור מיוחד לניעור הענפים להורדת הזיתים; והשיטה המודרנית והמתקדמת ביותר – הבוצרת, מכונה המתוכננת לנער את העץ בצורה יעילה ולשלוף את הזיתים בעדינות יחסית מבלי לפגוע בענפים. הבוצרת מופעלת על ידי מפעיל אחד בלבד, בעלת יכולת לכסות שטח של כ-50-70 דונם ביום ואוספת את הזיתים היישר מהעץ לתוך מיכלים. אף שהבוצרת נחשבת למכונה היעילה ביותר, רוב שטחי המטעים אינם מתאימים לה, ולכן ביד מרדכי, כמו בעולם משתמשים בשיטות המסורתיות ובמנערת כתוספת לעבודה.
שמני הזית של יד מרדכי הינם בכשרות המהודרת של בד"ץ מחזיקי הדת בעלזא
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות