מושלם לימים קרים
מתכון למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים
מתכון למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים שיהפוך את כל ארוחה לביתית וחמימה. שילוב מושלם של ירקות טריים ועשבי תיבול יחד עם עדשים מזינות יוצר מרק סמיך וטעים במיוחד. מושלם לימים קרים וגשומים
- חני לוין
- י"ג חשון התשפ"ה
מרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים צילום: אסתי
מתכון למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים / אסתי
המצרכים למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים:
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 1 כוס דלורית מגוררת
- 1 כוס כרוב לבן קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול, מגורר
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 1.5 כוסות עדשים כתומות, שטופות
- שמן זית
- 1/4 כפית כורכום
- מלח לפי הטעם
- קמצוץ פלפל לבן
- 1 כף מרק עוף
- כוסברה קצוצה (לא חובה, אך מוסיפה טעם נפלא)
אופן ההכנה למרק ירקות ועדשים עשיר בטעמים:
- מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את הדלורית, הכרוב, תפוח האדמה והסלרי. מטגנים יחד עם הבצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מפזרים מעל הירקות את הכורכום, המלח, הפלפל הלבן ואבקת מרק העוף. מערבבים היטב כך שהירקות יצופו בתבלינים.
- מוסיפים את העדשים השטופות לסיר ומכסים במים רותחים, כך שהמים יעברו כ-4 ס"מ מעל הירקות והעדשים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-30 דקות, או עד שהירקות והעדשים רכים.
- טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- לפני ההגשה, מפזרים מעל המרק כוסברה קצוצה טרייה (לא חובה).
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות