כ"ג כסלו התשפ"ה
24.12.2024
כל הנתונים

סקר: 62% מהיהודים מתנגדים להקמה מחדש של ישובים ברצועת עזה

מדד JPPI לחברה הישראלית, מעלה כי 62% מהיהודים מתנגדים להקמה מחדש של ישובים יהודיים ברצועת עזה. לצד זאת, 43% מהישראלים תומכים בהסדר שירחיק את חיזבאללה מהגבול ללא נוכחות ישראלית בלבנון

סקר: 62% מהיהודים מתנגדים להקמה מחדש של ישובים ברצועת עזה
פעילות הכוחות ברצועה צילום: דובר צה"ל

מדד המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) לחודש נובמבר 2024 מצביע על תמיכה רחבה בפתרון מדיני הן בזירה הלבנונית והן בעזה, לצד עלייה באמון הציבור בניצחון במלחמה. 41% מהישראלים תומכים בהסדר מדיני עם שלטון חדש שיקום ברצועה ללא נוכחות ישראלית בעזה. 

רבע מהציבור הישראלי מאמינים כי המטרה של סיום המלחמה בעזה צריכה להיות פירוק חמאס מנשקו או סילוקו מעזה, ורבע נוסף תומכים בשמירה על נוכחות ביטחונית ישראלית בשטח הרצועה שתמנע את חזרת החמאס לשלטון. 

62% מהיהודים בישראל מתנגדים להקמת ישובים יהודיים ברצועת עזה. לעומתם שליש מהיהודים סבורים שצריך להקים יישובים בשטח רצועת עזה. מתוכם 19% בעד הקמת ישובים בצפון הרצועה בשטח שגובל עם ישראל ו-16% סבורים שצריך להקים מחדש גם את יישובי גוש קטיף שהם בעומק הרצועה.

בסקר הוצגה שאלה באשר לתפיסה הכללית על ההסדר הנכון בזירה הפלשתינית. מן הסקר עולה כי מכלל הישראלים (יהודים וערבים) 35% סבורים שעל ישראל לחתור להפרדה מלאה מהפלשתינים, פירוק ההתנחלויות שאינם בגושים הגדולים, ושמירת חופש פעולה של צה"ל למנוע צמיחה של תשתיות טרור בשטחים.

29% אחוזים סבורים שעל ישראל לחזק את השליטה שלה בפלשתינים, להרחיב את ההתנחלויות, לשקול פירוק הרשות הפלשתינית ואולי סיפוח ביהודה ושומרון. ואילו 28% מהישראלים סבורים שצריך לנסות להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים המתונים, עם פתרון שתי המדינות. 

באשר ללבנון, 43% מהישראלים תומכים בהסדר מדיני שירחיק את חיזבאללה מהגבול ללא נוכחות ישראלית בשטח לבנון. 31% מאמינים שהמטרה צריכה להיות פירוק חיזבאללה מנשקו או סילוקו לגמרי מלבנון, ו-18% תומכים בשמירה על נוכחות ביטחונית ישראלית בשטח לבנון שתרחיק את חיזבאללה מהגבול הצפוני.

האמון בהנהגה ממשיך להיות נמוך: רק 34% מהיהודים נותנים אמון בממשלה, ו-62% מביעים אמון נמוך. 65% מהציבור הכללי מביעים אמון נמוך בראש הממשלה. לעומת זאת, האמון בפיקוד הבכיר של צה"ל בקרב הציבור היהודי נותר יציב יחסית עם 59% אמון.

פרופ' ידידיה שטרן, נשיא המכון למדיניות העם היהודי: "העלייה המתמשכת באמון הציבור בניצחון במלחמה היא סימן מעודד, אך התמונה מורכבת. רוב הישראלים תומכים בפתרונות מדיניים בשתי הזירות - לבנון ועזה, ועדיין מעניין לציין שמספר היהודים בישראל שמעוניינים בהתנחלויות בצפון רצועת עזה (שליש) גדול בהרבה ממספר היהודים בישראל שאומרים שעל ישראל לחתור להסכם שלום עם הפלשתינים (חמישית). רמת האמון הנמוכה בהנהגה המדינית מצביעה על פער מדאיג בין תחושת המסוגלות הצבאית לבין האמון ביכולת ההנהגה להוביל למציאות מדינית טובה יותר. זהו אתגר משמעותי שיש להתמודד איתו".

מלחמת חרבות ברזל עזה סקר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}