כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
טור דעה

הצעדים הדרקוניים נגד אלי פלדשטיין מרסקים את אמון הציבור

השימוש במעצר הממושך והדרקוני, הכולל מניעת מפגש עם עורך דין, נותן גושפנקא לטענות כנגד מערכות אכיפת החוק באשר לניסיון להפיל את ראש הממשלה נתניהו | למרות הצורך לחקור לעומק את הפרשה, ככל שחולפים הימים אמון הציבור הולך ונשחק

הצעדים הדרקוניים נגד אלי פלדשטיין מרסקים את אמון הציבור
נתניהו ופלדשטיין צילום: פלאש 90/פייסבוק

בימים האחרונים גוברת הביקורת כלפי המשטרה ושב"כ על רקע פרשת מעצרו של אלי פלדשטיין, שעד לאחרונה שימש בתפקדים שונים במערך הדוברות של לשכת ראש הממשלה. פלדשטיין מוחזק במעצר במסגרת חקירת השב"כ כבר 20 יום, בחשד להדלפת מסמכים מסווגים מתוך צה"ל.

נכון, הפרשות בלשכת נתניהו מעלות שאלות קשות באשר להתנהלות הלשכה בעיצומה של המלחמה הקשה הפוקדת את מדינת ישראל. אך גם כאשר פרשות אלו נחקרות - בטח כשרבים מאזרחי המדינה חשים ששיקולים פוליטיים חודרים לחדרי החקירות - למערכות אכיפת החוק אסור לרסק את אמון הציבור.

המצלםאלי פלדשטייןצילום: המצלם

הצעדים שבהם נוקטים השב"כ והמשטרה, שבדרך כלל שמורים לטיפול בגורמים המסכנים את ביטחון המדינה, מעוררים תהיות לגבי המניעים לשימוש בהליכים דרקוניים כלפי פלדשטיין, כאשר התנהלותו הפומבית, עד כה, רחוקה מלהיראות כזו של מחבל מסוכן.

אחרי שכמעט והתנערה ממנו לחלוטין, לשכת ראש הממשלה, אולי מחשש שיהפוך לעד מדינה, הצטרפה היום לביקורת על מעצרו של פלדשטיין. "כואב לנו מאוד שהורסים את חייהם של אנשים צעירים בטענות סרק כדי לפגוע בשלטון הימין", האשימו בלשכה. "במדינה דמוקרטית לא עוצרים אנשים בגלל הדלפה ל-20 יום במרתפים - תוך מניעת מפגש עם עו"ד משך ימים רבים - רק כדי לחלץ מהם אמירות שווא נגד ראש הממשלה".

בלשכת נתניהו הוסיפו כי "התעללות זו מקוממת עוד יותר משום שלא התבצעה אפילו חקירה אחת על שיטפון ההדלפות הפליליות מהקבינט ומצוות המשא-ומתן במשך כל שנת המלחמה. הדלפות פליליות אלה חשפו בפני איראן, חיזבאללה וחמאס מידע ביטחוני רגיש, וגרמו נזק גדול לביטחון ישראל ולמאמץ לשחרור החטופים".

לע"מבנימין נתניהו ורונן ברצילום: לע"מ

החשדות נגד פלדשטיין כוללים, לכאורה, הדלפת מסמסכים מסווגים מתוך הצבא לתקשורת הזרה. אף שיש צורך לחקור נושאים כאלה ולוודא שלא נפגעים אינטרסים ביטחוניים, נשאלת השאלה: האם מעצר כה ממושך במרתפי השב"כ הוא הדרך היחידה? הפעולות הללו מהדהדות בקרב הציבור לא כצעד מחויב המציאות - אלא כענישה קשה וחריגה, שמטרתה אולי מעבר להגנה על ביטחון ישראל.

אין זה מפתיע שמערכת המשפט ומערכת הביטחון ממהרות לדחות את הטענות, חלקן הזויות, שהושמעו בימים האחרונים על ניסיון לכאורה להפיל את ראש הממשלה, ואף מתנערות מהאשמות על ניסיון לבצע הפיכה. אך דווקא מעצר כמו זה של פלדשטיין, לצד חסימת גישתו לעורך דין במשך ימים ארוכים, נותנים תחושה שדווקא מוסדות אלה פועלים במידה כזו של קיצוניות שעלולה להוביל לאובדן נוסף של אמון ציבורי.

השאלה המרכזית שנותרת פתוחה היא האם אותן רשויות בוחרות את הקורבנות הנוחים להן ואיתו מחמירים, ומדוע דווקא כאשר ההדלפה קשורה לסביבתו של ראש הממשלה, הופכת החקירה לחמורה כל כך. האם זו הדרך הנכונה להגיב להדלפה בעידן שבו מידע דולף ללא הרף לכלי תקשורת בארץ ובחו"ל?

מעצרו של פלדשטיין, לפחות לפי המידע הזמין, מעורר תחושות של אי צדק. נראה כי המחיר האישי שהוא משלם גבוה מדי, וההגזמה מצד הרשויות עלולה להיתפס כמהלך פוליטי וכניסיון להלך אימים על סביבת נתניהו.

אלי פלדשטיין לשכת ראש הממשלה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}