לשלוח ריחות דרך הווטסאפ: פריצת דרך טכנולוגית מדהימה את העולם
פריצת דרך טכנולוגית בעולם התקשורת הדיגיטלית: חברת Osmo האמריקאית פיתחה טכנולוגיה חדשנית המאפשרת שכפול והעברת ריחות באמצעות בינה מלאכותית | כך זה פועל
בימים אלה, כאשר העולם הדיגיטלי מתפתח במהירות מסחררת, מדענים בחברת Osmo הצליחו להשיג את מה שנראה עד כה כבלתי אפשרי - העברה דיגיטלית של ריחות ממקום למקום. החברה, המתמחה בפיתוח טכנולוגיות חישה דיגיטלית, הצליחה לפתח מערכת מתקדמת המשלבת חיישנים מולקולריים, בינה מלאכותית ומדפסת מולקולרית מיוחדת.
ע"פ הדיווח בוואלה, הטכנולוגיה החדשנית, שזכתה לכינוי "טלפורטציית ריח", מתבססת על תהליך מורכב שמתחיל בניתוח כימי מדויק של הריח המקורי. באמצעות מכשיר GC/MS מתקדם, המערכת מזהה ומנתחת את המולקולות המרכיבות את הריח. לאחר מכן, מערכת הבינה המלאכותית נכנסת לפעולה וממפה את המידע שהתקבל על גבי "מפת ריח ראשית" (POM) - מאגר נתונים עצום המכיל מידע מקיף על מגוון רחב של מולקולות וריחות.
בשלב הבא, המידע הדיגיטלי מתורגם להוראות מדויקות עבור מערכת רובוטית מתקדמת. זו מערבבת בדייקנות כימיקלים שונים על פי ההנחיות שקיבלה, ובכך יוצרת שכפול מדויק של הריח המקורי. להדגמת יכולותיה המרשימות, החברה בחרה בריח של שזיף קיץ טרי כמקרה הבוחן הראשון שעבר את התהליך המלא בהצלחה.
"ובכן, עשינו את זה. השגנו דיגיטציה מלאה של ריח," הכריז בהתרגשות אלכס ווילטשקו, מנכ"ל Osmo. "שזיף הקיץ הטרי היה הריח הראשון שעבר דיגיטציה מלאה ושוכפל ללא כל התערבות אנושית. התוצאה פשוט מדהימה."
פיתוח זה צפוי לחולל מהפכה באופן שבו אנו חווים ותופסים ריחות בעידן הדיגיטלי. בעתיד הלא רחוק, נוכל לשתף חוויות ריח עם חברים ובני משפחה ברחבי העולם, בדיוק כפי שאנו משתפים כיום תמונות וסרטונים. טכנולוגיה זו מסמנת את תחילתו של עידן חדש בתקשורת הדיגיטלית, המשלב את כל החושים ומרחיב את גבולות האפשר.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות