כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לעולם לא עוד

בצל הפוגרום באמסטרדם: רוח גבית מהעיר התאומה בגרמניה באירועים לציון ליל הבדולח

בעיר ברגיש גלאדבך שבגרמניה התכנסו לזכור את הקורבנות היהודים ממאורעות ׳ליל הבדולח׳, הכלל פוגרומים קשים נגד יהודים, ולגנות את גל האנטישמיות בגואה באירופה, שברקע ההתקפה האחרונה באמסטרדם והכאב המתמשך מטבח ה-7 באוקטובר. רה״ע ברגיש גלאדבך פרנק שטיין: ״לא נסכים לראות את ההיסטוריה חוזרת על עצמה״

בצל הפוגרום באמסטרדם: רוח גבית מהעיר התאומה בגרמניה באירועים לציון ליל הבדולח
נרות זכרון בטקס צילום: באדיבות המצלם

במעמד מכובד ומרגש בעיר התאומה של גני תקווה-ברגדיש גלאדבך, ציינו את יום הזיכרון לליל הבדולח - הפוגרום הנורא שהתחולל בגרמניה בשנת 1938, ואת זכרם של הנפגעים היהודים שנפלו קורבן לשנאה ולאלימות. האירוע, שנערך ביום זה בכל שנה, נושא עימו לא רק את הזיכרון הכואב של קורבנות העבר, אלא גם את האחריות וההתחייבות למאבק נגד אנטישמיות בת זמננו, בצל המתקפה האכזרית נגד אוהדי מכבי תל אביב במשחק באמסטרדם שהוביל לפציעתם של עשרות אוהדים ששבו אמש בשלום לישראל בטיסות בחילוץ וזכר לטבח הנוראי של ה-7 לאוקטובר שגבה אלפי קורבנות והותיר עוד כ-101 חטופים הנמצאים בשבי חמאס בעזה.

יושב ראש עמותת הערים התאומות, וילי בארץ, פתח את הטקס ואמר: “אנחנו כאן היום מתוך כבוד לקורבנות הפוגרומים בעבר, אך באותה נשימה אנו עומדים יחד נגד כל גילוי השנאה בהווה. אירועים כמו הפוגרומים שהתרחשו בליל הבדולח אינם רק דפי היסטוריה נשכחים; הם גם אזהרה לעתיד. עלינו לעמוד יחד כדי למנוע מההיסטוריה באפלה לחזור על עצמה״.

ראש עיריית ברגדיש גלאדבך, פרנק שטיין, הביע דאגה מהעלייה הניכרת בגילויי אנטישמיות ברחבי אירופה, ובפרט מההתקפה האנטישמית בסוף השבוע האחרון באמסטרדם, בה אוהדי מכבי תל אביב הותקפו בשל היותם יהודים: ״עלינו להמשיך ולהיאבק בגילויי השנאה, בכל הכוח. לא נסכים לראות שוב את ההיסטוריה חוזרת על עצמה. אסור לשכוח את העבר, אך עוד יותר חשוב לפעול במרץ למניעת גילויי שנאה ואנטישמיות בהווה".

רה״ע גני תקווה ליזי דלריצ׳ה, העיר התאומה של ברגיש גלאדבך הביעב את תמיכתה בדבריו של שטיין: ״המתקפה האכזרית נגד אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם, היא תזכורת כואבת ומדממת שהמאבק באנטישמיות היא אינה רק נחלת העבר, אלא אחריותנו בהווה ובעתיד. החיבור עם ברגדיש גלאדבך מבוסס על ערכים של סולידריות, אחווה ואנושיות. נמשיך לעמוד יחד נגד כל גילוי של שנאה - כלפי יהודים, וכלפי כל קבוצה אחרת הסובלת מאפליה".

האירוע הטראומטי והאנטישמי באמסטרדם, במקביל לטבח הקשה ב-7 באוקטובר, בו נפגעו אלפי ישראלים, מזכירים לעולם כי האנטישמיות לא פסקה והיא ממשיכה לצוץ בצורות שונות ומסוכנות. “אנו חייבים להמשיך להיאבק למען עולם טוב יותר, כזה שבו אף אחד לא ירגיש מאוים בשל דתו או מוצאו,” הוסיפה דלריצ׳ה

 

 

אמסטרדם גני תקווה גרמניה מלחמת חרבות ברזל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}