עם טוויסט רענן של לימון
מתכון לכרוב ממולא שלא תפסיקו לאכול
כרוב ממולא קלאסי וטעים להפליא - מתכון פשוט להכנה שיתאים לכל ארוחה חגיגית. שילוב מושלם של טעמים ומרקמים, עם טוויסט רענן של לימון
כרוב ממולא צילום: שרה שבבו
מתכון לכרוב ממולא שלא תפסיקו לאכול / שרה שבבו
המצרכים לכרוב ממולא:
- 2 כרוב בלאדי
- 2 כוסות אורז עגול (לא לוותר על העגול)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 עגבניות קצוצות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית בהרט
- ½ כפית פלפל
- 4 כפות שמן זית
- מיץ משני לימונים
לרוטב:
- מיץ מלימון שלם
- 1 כפית מלח
- 5 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים רותחים (עד לכיסוי הכרוב בלבד ולא מעבר)
אופן ההכנה לכרוב ממולא:
- משרים את האורז במים חצי שעה ומסננים
- מוסיפים בצל קצוץ, עגבנייה, פטרוזיליה, שמן, תבלינים ומערבבים
- בסיר גדול מרתיחים מים ושמים את עלי הכרוב עד לריכוך במשך 15 דקות
- מוציאים את העלים שהתרככו
- לוקחים עלה כרוב ממלאים בכף אורז ומגלגלים
- אין צורך לסגור את הקצוות (אל דאגה האורז לא בורח)
- מרפדים סיר רחב בשכבת עלי כרוב (העלים שנותרו) ומעל מסדרים בצפיפות את הממולאים
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ושופכים על הממולאים
- המים צריכים לכסות בדיוק את הממולאים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים במשך שעה וחצי, מצננים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות