כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
עם טוויסט רענן של לימון

מתכון לכרוב ממולא שלא תפסיקו לאכול

כרוב ממולא קלאסי וטעים להפליא - מתכון פשוט להכנה שיתאים לכל ארוחה חגיגית. שילוב מושלם של טעמים ומרקמים, עם טוויסט רענן של לימון

מתכון לכרוב ממולא שלא תפסיקו לאכול
כרוב ממולא צילום: שרה שבבו

מתכון לכרוב ממולא שלא תפסיקו לאכול / שרה שבבו

המצרכים לכרוב ממולא:

  • 2 כרוב בלאדי
  • 2 כוסות אורז עגול (לא לוותר על העגול)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 עגבניות קצוצות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ משני לימונים

לרוטב:

  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים (עד לכיסוי הכרוב בלבד ולא מעבר)

אופן ההכנה לכרוב ממולא:

  1. משרים את האורז במים חצי שעה ומסננים
  2. מוסיפים בצל קצוץ, עגבנייה, פטרוזיליה, שמן, תבלינים ומערבבים
  3. בסיר גדול מרתיחים מים ושמים את עלי הכרוב עד לריכוך במשך 15 דקות
  4. מוציאים את העלים שהתרככו
  5. לוקחים עלה כרוב ממלאים בכף אורז ומגלגלים
  6. אין צורך לסגור את הקצוות (אל דאגה האורז לא בורח)
  7. מרפדים סיר רחב בשכבת עלי כרוב (העלים שנותרו) ומעל מסדרים בצפיפות את הממולאים
  8. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ושופכים על הממולאים
  9. המים צריכים לכסות בדיוק את הממולאים
  10. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  11. מבשלים במשך שעה וחצי, מצננים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון לכרוב ממולא מתכון לארוחת צהריים מתכון פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}