ההשפעות ההרסניות של טיקטוק: המדינה שתאסור על על ילדים מתחת לגיל 16 להשתמש באפליקציה
ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי הכריז הבוקר על כוונת ארצו לאסור על ילדים מתחת לגיל 16 להשתמש ברשתות החברתיות, בטענה שהשפעתן של פלטפורמות כמו פייסבוק וטיקטוק "גורמת נזק ממשי לילדים שלנו"
- קובי ברקת
- ו' חשון התשפ"ה
ממשלת אוסטרליה הודיעה היום (חמישי) על כוונתה לאסור על ילדים מתחת לגיל 16 להשתמש ברשתות חברתיות כמו פייסבוק וטיקטוק. ראש הממשלה אנתוני אלבניזי טען כי השפעתן של פלטפורמות אלה "גורמת נזק ממשי לילדים שלנו".
בynet פורסם כי על-פי ההצעה, חברות הטכנולוגיה יהיו אחראיות לאכוף את מגבלת הגיל ויצטרכו לשלם קנסות כבדים אם ילדים מתחת לגיל זה יצליחו להסתנן לרשתותיהן. אוסטרליה תצטרף בכך למדינות אחרות כמו צרפת, שכבר אישרה חוקים להגנה על קטינים ברשתות.
"החוק הזה הוא למען האימהות והאבות," הצהיר אלבניזי, "הפלטפורמות הללו הן שיהיו אחראיות לנקוט צעדים הגיוניים כדי למנוע את הגישה אליהן ממי שהיא אסורה להם - האחריות לא תהיה מוטלת על ההורים או על הילדים עצמם."
הצעת החוק מבטיחה חריגות מהאיסור לפלטפורמות כמו יוטיוב, שבני נוער עשויים להזדקק להן לצורך הכנת שיעורי בית או למטרות חיוניות אחרות. אך בכללותה, ההצעה תהיה אחד הצעדים החריפים בעולם בכל הקשור להגנה על ילדים ובני נוער מנזקי הרשתות.
חברות כמו "מטא", "סנאפצ'ט" ורשת X של אילון מאסק כבר הזהירו כי יש להיזהר מהיישום הלא ראוי של חוקים כאלה, שעלולים להיות יעילים רק במראית עין. המומחים סבורים גם שיהיה קשה לאכוף מגבלת גיל קשיחה, שכן השיטות הקיימות לאימות גיל אינן אמינות.
על אף האתגרים, אוסטרליה מובילה את המהלך הגלובלי להגנה על ילדים מפני השפעות שליליות של רשתות חברתיות. כעת יש לחכות לראות כיצד יישום החוק החדש יתממש בפועל והאם מדינות נוספות יילכו בעקבותיה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות