הדילמה האיראנית: לתקוף את ישראל ולהסתכן בהשמדה?
ישראל גרמה נזק חמור לתוכנית הטילים וההגנה האווירית של איראן. טהראן מתמודדת עם נקודות תורפה חדשות כשהיא מתכננת מתקפה נוספת על ישראל. הפגיעה בהגנה האווירית של איראן תקל על ישראל להגיב ביעדים רגישים עוד יותר
- יענקי פרבר
- ב' חשון התשפ"ה
- 3 תגובות
התקיפה האווירית של ישראל נגד איראן בחודש שעבר השמידה את ההגנה האווירית האסטרטגית של טהראן ופגעה קשות במתקני ייצור טילים, והותירה אותה חשופה קשות להתקפות עתידיות, כך אמרו גורמים אמריקאים וישראלים ל'וול סטריט ג'ורנל'.
העיתון מציין כי התקיפה המדויקת העלתה בצורה חדה את הסיכונים עבור איראן, אם היא תממש את האיומים לבצע סבב נוסף של התקפת טילים נגד ישראל בימים הקרובים, כך אמרו גורמים רשמיים בהווה ובעבר.
ב-26 באוקטובר, ישראל פגעה במתקני ייצור טילים בדלק מוצק באתר הצבאי הסודי בפרצ'ין ליד טהראן ובמרכז הטילים הבליסטיים והחלל המנוהל על ידי חיל משמרות המהפכה האיסלאמי, כך הראו תמונות לוויין. גם מערכות ההגנה מפני טילים מסוג S-300 מתוצרת רוסיה הושמדו.
לטהראן עדיין יש מאות טילים שיכולים להגיע לישראל ולגרום נזק משמעותי אם יחדרו את ההגנה האווירית המעובה, כך לפי גורמים מערביים. אבל הפגיעה בהגנה האווירית של איראן תקל על ישראל להגיב ביעדים רגישים עוד יותר, כולל הנהגת המדינה, תשתיות אנרגיה ואולי אף אתרי גרעין. זה סיכון שטהראן תצטרך לקחת בחשבון.
"סביר להניח שהדיון המבצעי באיראן יהיה פחות מה איראן יכולה לעשות, אלא איך איראן תגן על עצמה כשישראל תנקום", אמר ל'וול סטריט ג'ורנל' נורמן רול, מומחה לביטחון למזרח התיכון. "לא סביר שזה יהיה דיון קל ועלול לייצר ויכוחים נוקבים בתוך ההנהגה הבכירה של איראן".
המבצע הישראלי בחודש שעבר נועד להדגים לאיראן שהישראלים יכולים לפגוע בכל רחבי המדינה. "רצינו שהם יבינו שהם נחשפו", אמר לעיתון בכיר ביטחוני באזור.
"התקיפות על סוללות ההגנה האווירית S-300 הקלו על ישראל לפגוע באתרי הגרעין של טהראן אם תחליט לעשות זאת בהתקפות עתידיות", כך אמר לעיתון מייקל הורוביץ, מומחה מודיעין ישראלי.
"כשההגנות הטילים המתקדמות ביותר של איראן יצאו מכלל פעילות, ישראל תוכל להעביר מטוסי תדלוק אוויריות קרוב יותר לגבול, מה שיאפשר למטוסי הקרב שלה לשאת מטענים כבדים יותר ופחות דלק", אמר הורוביץ.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות