מהמטבח העיראקי
מתכון לאורז אדום עם חתיכות בשר
מתכון מסורתי לאורז אדום עם בשר, המזכיר את הבחש הבוכרי בטעמו העשיר והייחודי. המנה הזו, המוגשת לצד סלט ירקות רענן, היא חגיגה של טעמים ומרקמים. עם חתיכות בשר רכות, אורז בסמטי ארומטי ותבלינים עשירים, זהו מאכל מושלם לארוחה משפחתית מוצלחת
- נועם זיגדון
- ב' חשון התשפ"ה
אורז אדום עם בשר צילום: נועם זיגדון
מתכון לאורז אדום עם חתיכות בשר / נועם זיגדון
המצרכים לאורז אדום עם חתיכות בשר:
- 500 גרם בשר מספר 5/4 חתוך לקוביות קטנות מאוד
- 3 כוסות אורז ביסמטי
- 1 כף גדושה רסק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כף מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 בצל קצוץ דק
- 5 כוסות מים רותחים
- 4 כפות שמן
תוספת בצל מטוגן:
- ¼ כוס שמן
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
אופן ההכנה לאורז אדום עם חתיכות בשר:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את חתיכות הבשר ומטגנים במשך 10 דקות
- מוסיפים את הרסק, מערבבים הייטב ומשחימים מעט
- מוסיפים את המים הרותחים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה
- שוטפים את האורז טוב טוב ומוסיפים לסיר
- מערבבים ומבשלים על אש גבוהה בסיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז
- מערבבים שוב את האורז ומנמיכים את האש
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בנונית אש נמוכה במשך כ-20 דקות
הכנת התוספת:
- מחממים מחבת עם השמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה נאה
- מוסיפים את הבצלים המטוגנים לאורז עם הבשר ומכסים את הסיר
- ממתינים במשך מספר דקות לצינון
- מערבבים שוב את האורז ומגישים לצד סלט ירקות עשיר
הערה: חשוב לחתוך את הבשר לחתיכות קטנטנות ודקות בכדי שהוא התבשל טוב
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות