כ' כסלו התשפ"ה
21.12.2024
לפני שחוסל

ישראל הייתה קרובה להגיע לסינוואר 5 פעמים, מעל ומתחת האדמה

דיווח סעודי כי ישראל הייתה קרובה לעצור את יחיא סינוואר לפחות חמש פעמים לפני שנהרג. במהלך ינואר 2024, סינוואר היה במרחק של עשרות מטרים מכוח צה"ל בחאן יונס. סינוואר כמעט לא אכל שלושה ימים לפני מותו

ישראל הייתה קרובה להגיע לסינוואר 5 פעמים, מעל ומתחת האדמה
זירת החיסול של סינוואר צילום: דובר צה"ל

מקורות בחמאס מסרו לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי ישראל הייתה קרובה לתפוס את יחיא סינוואר חמש פעמים לפחות במהלך המלחמה - שלוש פעמים מעל האדמה ופעמיים מתחתיה, לפני שחוסל במקרה.

בכאן 11 דווח כי במהלך חודש ינואר 2024, סינוואר היה במרחק של עשרות מטרים בודדים מכוח צה"ל שפעל בבלוק G במחנה הפליטים בחאן יונס, כשהוא באחד הבתים יחד עם מאבטחו האישי בלבד.

לפי המקורות, סינוואר, שהתעקש באותו שלב שלא לצאת מחאן יונס, היה חמוש באותה העת ומוכן לפריצה צפויה מצד כוחות צה"ל אל הבית, אך תנועת מחבלי חמאס מבית לבית בעת הלחימה בכוחות צה"ל גרמה לכך שהמחבלים היו אלו שמצאו את סינוואר באחד הבתים.

מיד לאחר שהתגלה, סינוואר הוברח מאותו הבית, דרך הפרצות מהן נכנסו פעילי חמאס, אל מקום אחר במרחק של קילומטר אחד, בו היה יחד עם אחיו מוחמד סינוואר ומח"ט חאן יונס שחוסל ראפע סלאמה, כעשרות מטרים מבית החולים נאסר, לפני שיצאו כל אחד לדרכו.

המקורות מסרו כי אחיו מוחמד וראפע סלאמה הם אלה שלחצו עליו לצאת מחאן יונס אל רפיח בחודש פברואר, מאחר שחאן יונס נשלטה באופן כמעט מלא על ידי צה"ל והייתה מכותרת, וסינוואר נמלט בתנועה מתחת ומעל האדמה אל רפיח.

סינוואר היה במנהרות רפיח השונות, כולל בזו בה נרצחו ששת החטופים, והמקורות משערים כי הוא היה מי שהורה על רציחתם באופן אישי, עם התקרבות כוחות צה"ל בסוף ספטמבר.

עוד דווח, כי מי שליווה את סינוואר כמעט לאורך רוב המלחמה היה אחיינו, איבראהים מוחמד סינוואר, בנו של אחיו, מוחמד. איבראהים נהרג בתקיפת צה"ל במהלך אוגוסט, כאשר יצא מפיר מנהרה כדי לאתר את תנועות צה"ל. לאחר שחוסל, שלח סינוואר אל משפחתו הודעה בה מסר את נסיבות מותו של איבראהים, ואת המיקום בו הוא נקבר, אותה קיבלה המשפחה יומיים לאחר שנהרג סינוואר עצמו, לקח לה להגיע יותר מחודשיים.

העיתון הסעודי דיווח כי בשלושת הימים האחרונים לפני מותו הוא כמעט לא אכל כלל, סינוואר ואנשיו זזו בין בית הרוס אחד למשנהו והיו לללא מזון כמעט. מחמוד חמדאן, מג"ד תל סולטאן, שנהרג איתו באותו היום, ניסה להבריח את סינוואר מחוץ לאותו האזור לעבר אזור בטוח, אך בשל פעילות צה"ל בכל האזור הניסיונות כשלו.

יחיא סינוואר מלחמת חרבות ברזל רפיח חאן יונס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}