מתכון לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת
מתכון מנצח, מהיר ופשוט להכנת עוגת שמרים רכה וטעימה במיוחד, ללא צורך בהתפחה ארוכה. מעולה למי שאין לו זמן להתעסק בבצק ומושלמת עם כוס קפה או תה
- חני לוין
- כ"ט תשרי התשפ"ה
עוגת שמרים ללא התפחה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת
המצרכים לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת:
כוס מדידה אוניברסלית
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 100 גרם מחמאה או חמאה רכה
- ¾ כוס מים או חלב
- 2 ביצים L
- ½ כפית שטוחה מלח
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף שמרים
למילוי:
- ממרח שוקולד / השחר קינדר / כל מה שאוהבים
אופן ההכנה לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש במשך 10 דקות לבצק רך ואחיד
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-4 חלקים
- מכדררים כל חלק לכדור, מכסים בניילון ומניחים בצד 10 דקות
- פותחים כל כדור למלבן דק ומורחים בשוקולד
- מגלגלים לרולדה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה
- חורצים על הרולדה חריצים לא עד הסוף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ – 20 דקות.
- לאחר האפיה חורצים את העוגיות ומתענגים עם כוס קפה
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: עידו פילפל
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות