מתכון לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת
מתכון מנצח, מהיר ופשוט להכנת עוגת שמרים רכה וטעימה במיוחד, ללא צורך בהתפחה ארוכה. מעולה למי שאין לו זמן להתעסק בבצק ומושלמת עם כוס קפה או תה
עוגת שמרים ללא התפחה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת
המצרכים לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת:
כוס מדידה אוניברסלית
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 100 גרם מחמאה או חמאה רכה
- ¾ כוס מים או חלב
- 2 ביצים L
- ½ כפית שטוחה מלח
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף שמרים
למילוי:
- ממרח שוקולד / השחר קינדר / כל מה שאוהבים
אופן ההכנה לעוגת שמרים ללא התפחה – מטורפת:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש במשך 10 דקות לבצק רך ואחיד
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-4 חלקים
- מכדררים כל חלק לכדור, מכסים בניילון ומניחים בצד 10 דקות
- פותחים כל כדור למלבן דק ומורחים בשוקולד
- מגלגלים לרולדה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה
- חורצים על הרולדה חריצים לא עד הסוף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ – 20 דקות.
- לאחר האפיה חורצים את העוגיות ומתענגים עם כוס קפה
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: עידו פילפל
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות