רכה וטעימה במיוחד
מתכון לחלת כוורת מתוקה רכה ואוורירית
מתכון מעולה להכנת חלת כוורת ביתית מתוקה ועסיסית, מושלמת לשבתות וחגים. הבצק העשיר והסירופ המתוק יוצרים חלה רכה וטעימה במיוחד
- שרה שבבו
- כ"ח תשרי התשפ"ה
חלת כוורת צילום: שרה שבבו
מתכון לחלת כוורת מתוקה רכה ואוורירית / שרה שבבו
המצרכים לחלת כוורת מתוקה רכה ואוורירית:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח כוסמין לבן או קמח חיטה לבן
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות פודינג
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- 3 כוסות מים
לציפוי:
- שומשום
לסירופ סוכר:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה לחלת כוורת מתוקה רכה ואוורירית:
- במיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש במשך רבע שעה עד לבצק גמיש ונוח
- משמנים מעט את הבצק ומכסים
- מתפיחים במשך שעה ועד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (יוצא 2 חלות ובכל כוורת יש 19 כדורים)
- מרטיבים חצי מכמות הכדורים באמבטית מים ומצפים בשומשום
- נותנים התפחה נוספת של 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש על 190 מעלות עד שמזהיב
לסירופ:
- בסיר מכניסים סוכר, מים, דבש ולימון ומחממים עד להמסת הסוכר
- מברישים את החלה בסירופ בנדיבות ונהנים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות