שניים באחד
מתכון לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק
שני מתכונים באחד: דגי מושט עסיסיים המתבשלים בעשבי תיבול ומתכון מושלם לממרח ארטישוק - ממרח שיכול לשדרג בקלות כל סנדוויץ' או טוסט ושימושי מאוד גם בבישולים, מתאים לפסטות, דגים שניצלים ועוד.. והכי חשוב: סופר טעים
- נועם זיגדון
- כ"ח תשרי התשפ"ה
דגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק צילום: נועם זיגדון
מתכון לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק / נועם זיגדון
המצרכים לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק:
- 3-6 דגי מושט
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ¼ צרור כוסברה קצוץ
- 5 גבעולי בזיליקום (רק העלים) קצוצים
- 2 כפיות גרידת לימון
- 6 שיני שום פרוס
- ½ כוס רצועות שקדים
- ¼ כוס שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
לממרח ארטישוק:
- שקית לבבות ארטישוק קפואים
- 4 שיני שום קלופות
- מיץ מחצי לימון
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק:
- את הדגים משרים במשך כרבע שעה עם מים ומעט חומץ
- לאחמ"כ שוטפים אותם הייטב, מנגבים בנייר סופג ומסדרים בתבנית
- בקערה, מערבבים את כל המצרכים יחד ומורחים את התערובת מעל הדגים
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-20 דקות
- לקבלת צבע אפשר להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות
אופן ההכנה לממרח ארטישוק:
- מבשלים במים, מלח ומעט מיץ לימון את לבבות הארטישוק עד שהם רכים מאוד
- מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון
- טוחנים את לבבות הארטישוק ששלקנו יחד עם יתר המצרכים, בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות