מתכון לצלי כתף ודלעת ברוטב ממכר של אריסה ודבש
שילוב מושלם בין בשר רך ודלעת מתוקה, ברוטב עשיר ומלא בטעמים של אריסה ודבש. מתכון מושלם לארוחה חגיגית ופשוט להכנה שדורש סבלנות ומעניק תוצאה מדהימה. הבשר יוצא רך ונימוח, הדלעת מתוקה וטעימה, והרוטב... פשוט ממכר!
- שרה שבבו
- כ"ז תשרי התשפ"ה
צלי כתף ודלעת ברוטב ממכר צילום: שרה שבבו
מתכון לצלי כתף ודלעת ברוטב ממכר של אריסה ודבש / שרה שבבו
המצרכים לצלי כתף ודלעת ברוטב ממכר של אריסה ודבש:
- 2 ק"ג צלי כתף טרי
- דלעת מיני (אפשר גם דלורית)
- 3 בצלים
- ראש שום
- 1 כרישה
לרוטב:
- 1 כף אריסה בלי גרעינים
- 3 כפות דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לצלי כתף ודלעת ברוטב ממכר של אריסה ודבש:
- בסיר שמים מעט שמן וצולים את נתח הבשר מכל הכיוונים כדי לסגור אותו מוסיפים מלח ופלפל
- מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים
- אין צורך להוסיף נוזלים הבשר מגיר המון נוזלים
- מצננים את נתח הבשר ומסננים את הציר
- מקררים את הבשר לילה ורק אז פורסים (ככה תצליחו לפרוס דק ויפה מבלי שהבשר התפרק)
- בסיר רחב שמים פרוסות בצל ומעט שמן
- מעל מניחים את פרוסות הבשר והדלעת ומוסיפים שום ופרוסות כרישה
הכנת הרוטב:
- בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב מערבבים ומוזגים על הדלעת והבשר
- מוסיפים את הציר ומים במידת הצורך
- הנוזלים צריכים להיות בגובה הבשר ולא יותר
- מבשלים שלוש שעות על אש נמוכה (ניתן לבשל גם 5 שעות עד שהכל מתקרמל והטעמים יהיו עמוקים יותר)
- אם חסר במהלך הבישול נוזלים מוסיפים
- חשוב מאוד שבסוף הבישול ישאר רוטב מצומצם ועשיר ולא מימי
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות