כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
עם תחילת הכנס

נדחו הצעות אי האמון שהגישו סיעות האופוזיציה

ח"כ בני גנץ: "הדרך להיות ראויים לאמון העם ולהיות ביחד זה לבקש סליחה, סליחת אמת". שר התקשורת, שלמה קרעי: "במקום לתמוך בממשלת ישראל והעומד בראשה שמוביל בנחישות ובאומץ את המלחמה – אתם מנסים לעשות הכול כדי להשמיץ ולהחליש"

נדחו הצעות אי האמון שהגישו סיעות האופוזיציה
מליאת הכנסת צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

במליאת הכנסת נדחו הצעות אי האמון שהגישו סיעות האופוזיציה. בהצעה "ממשלה המקדמת השתמטות ומגדילה את העול הכלכלי-קיומי על הרוב העובד והמשרת" שהגישה סיעת יש עתיד תמכו 41 חברי כנסת, אל מול 60 שהתנגדו. בהצעה "ממשלה כושלת בכל תפקידיה, המפקירה את העם בישראל" שהגישה סיעת המחנה הממלכתי תמכו 41 חברי כנסת, אל מול 60 מתנגדים. בהצעה "כישלון הממשלה בניהול הביטחוני והכלכלי" שהגישה סיעת ישראל ביתנו תמכו 41 חברי כנסת, אל מול 61 מתנגדים. בהצעה "ממשלה ללא תקומה שפוגעת בחזון הציוני" שהגישה סיעת העבודה תמכו 41 חברי כנסת אל מול 61 מתנגדים.  

ח"כ בני גנץ נימק את הצעת סיעתו ואמר: "אנו בפני המשך מערכה בכל הזירות. הלחימה שמבוצעת בצורה מקצועית תזכה לגיבוי הנדרש כי כך נכון שיהיה. אבל מספר דגשים: כן להילחם – לא להסתבך. להמשיך להלום בחמאס, לקדם מיד מתווה להשבת חטופים, לטפל ביישובינו ולהצמיח מנגנון ניהול חלופי לחמאס. בלבנון, לצד המשך ההתקפה בכל הממדים – חייבים להכין את הסדר להשבת תושבי הצפון לביתם ושישאיר לנו את יכולת הפעולה על מנת שנוודא שהאיום לא משוחזר. באיראן אכן יש להלום, אך מול שאיפותיה הגרעיניות יש צורך לגבש מחנה אזורי בגיבוי בינלאומי וזה אפשרי. 

המערכה ארוכה, אז מי ישרת? נדרש מתווה שירות עם גידול ניכר בגיוס ובינתיים נדרש לתמוך דרמטית במילואים ולהפנות לכך את כל המשאבים הנדרשים. ביחד ננצח זה אומר שנלחמים מול אויב ולא נוהגים רק כגוף פוליטי שממצה את המציאות לצרכיו שלו, אלא בממשלה שמרתת את הצרכים של כולם. הדרך להיות ראויים לאמון העם ולהיות ביחד זה לבקש סליחה, סליחת אמת". 

ח"כ אביגדור ליברמן נימק את הצעת סיעתו ואמר: "מדינת ישראל מתמודדת כרגע עם אינספור איומים ואתגרים. אבל האיום הגדול ביותר זה לא איראן, חמאס או חזבאללה, הוא החזית הפנימית שלנו. אחדות העם. הפגיעה המתמשכת בחוסן הלאומי. הפגיעה בערכים משותפים ובחזון המשותף. הדבר החמור ביותר, ברקע אותם חיילים שנלחמים בגבורה ומוכנים להקריב את עצמם – זה הניסיון להעביר חוק השתמטות. רוצים לשלם שוחד לסיעה פה בכנסת כדי לדחות את חוק ההשתמטות. תשלום למעונות יום זה שוחד פוליטי למפלגה כדי להרגיע אותה בנושא חוק ההשתמטות. בהצעת התקציב מה שבולט שם זו הפגיעה במעמד הביניים. למשל הניסיון לפגוע בקרנות ההשתלמות. אותם אנשים שגם משרתים בצה"ל ומשלמים מסים – גם בהטבה של קרן ההשתלמות שלהם רוצים לפגוע. פגיעה בקרן ההשתלמות זו פגיעה במעמד הביניים".   

בשם הממשלה השיב שר התקשורת, שלמה קרעי שאמר: "שנה עברה מתחילת המלחמה. שנה של כאב ושכול ואבדות קשות למדינת ישראל. אבל גם שנה של הישגים, של חתירה לניצחון, ושל רוח גבורת הלוחמים והעם. לצערי, גם שנה שבה למרות האחדות בעם והתשוקה הבסיסית לאחד את השורות למול אויבנו, עדיין ישנם כאלו המנותקים מכל זה ומגישים כאן בעיצומה של מלחמת קיום ומלחמת תקומה – הצעות אי אמון הזויות ומבישות, בלי לדעת להתעלות לגודל השעה. במקום לתמוך בממשלת ישראל והעומד בראשה שמוביל בנחישות ובאומץ את המלחמה הזו למען עם ישראל – אתם מנסים לעשות הכול כדי להשמיץ, לתקוף ולהחליש. זה לא עוזר לכם, העם שלנו חזק מכם. למרות כל הלחצים מבית ומחוץ, ראש הממשלה מוביל אותנו לניצחון המוחלט".

מליאת הכנסת מלחמת חרבות ברזל הצבעת אי אמון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}