כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
בעקבות התפוצצות לווין

שברי פסולת צפים במסלול סביב כדור הארץ: אלו ההשלכות הצפויות

חיל החלל האמריקני עוקב אחר פסולת בחלל, לאחר שלוויין מתוצרת בואינג התפוצץ בתחילת השבוע. כך הודיעה החברה שמפעילה את לוויין התקשורת | הסיבה להתפוצצות הלוויין אינה ידועה עדיין

שברי פסולת צפים במסלול סביב כדור הארץ: אלו ההשלכות הצפויות
אור אילוסטרציה צילום: freepik

לאחר שלוויין התקשורת Intelsat 33e מתוצרת בואינג התפוצץ בתחילת השבוע, נאלץ חיל החלל האמריקני לעקוב אחר שברי הפסולת שצפים כעת במסלול סביב כדור הארץ. מקור התקרית עדיין אינו ברור, אך החברה הודיעה כי פועלים לתיקון הנזק ונעשים ניסיונות להבטיח את המשך אספקת התקשורת ללקוחות ברחבי העולם.

ע"פ הדיווח בynet, הלוויין, אשר שוגר בשנת 2016 והופעל מאז לתקשורת עבור אזורים שונים, חווה תקלה בשבת האחרונה, מה שגרר ניסיונות תיקון בשיתוף פעולה עם בואינג. אך בסופו של דבר, הודיע חיל החלל האמריקני כי הלוויין התפוצץ, מה שהותיר בחלל לפחות 20 שברי פסולת פעילים, שעלולים להוות איום עתידי על לוויינים ומערכות תקשורת אחרות.

ארגון Intelsat עדכן כי הוא משתף פעולה עם בואינג ועם סוכנויות ממשלתיות בניתוח והבנת מקור התקלה שהובילה לפיצוץ. נציין כי גם בעבר נרשמו קשיים טכניים בלוויינים מסדרת EpicNG של בואינג, כאשר הלוויין הראשון, IS-29e, חדל לפעול בשל דליפת דלק שנגרמה, כנראה, מפגיעת מיקרו-מטאורואיד או סופת שמש.

מדובר בשירות חיוני שתוכנן לפעול עד שנת 2031, ולכן החברה מתחייבת להמשיך לספק תקשורת איכותית גם בצל התקלה הנוכחית. כדי לשמור על בטיחות המסלולים החלליים, מוסדות וארגונים ברחבי העולם מקיימים מעקב שוטף אחר פסולת החלל במטרה להימנע מאיומים מיידיים.

התפוצצות לוויין התקשורת מצטרפת לשורת בעיות טכניות שהתעוררו בחברת בואינג בשנים האחרונות, כולל כישלון בטיסת הבכורה של חללית הסטארליינר ששבה ריקה לכדור הארץ. בנאס"א בחרו שלא לסכן את האסטרונאוטים בטיסה, ולכן השניים צפויים לשוב בחללית SpaceX לאחר שהות ממושכת בתחנת החלל.

 

 

 

 

כדור הארץ חלל בואינג לווין

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}