הנשיא לתקשורת ערבית "איראן מציעה הרס. אנחנו מציעים תקווה"
נשיא המדינה בראיון לערוץ החדשות הסעודי אל-ערביה: "איראן היא המדינה היחידה בעולם שקוראת להשמדת מדינה החברה באו"ם. איראן מציעה הרס. אנחנו מציעים תקווה"
- יענקי פרבר
- ד' תשרי התשפ"ה
לקראת ציון השנה לטבח השבעה באוקטובר, נשיא המדינה יצחק הרצוג התראיין לערוץ החדשות הסעודי "אל ערביה". הראיון נערך בשפה האנגלית ותורגם לערבית בערוצי התקשורת של התחנה.
בפתח הראיון פנה הנשיא באופן ישיר לעמי המזרח התיכון ואמר: "כולנו ילדיו של אברהם, ואני פונה לעם הלבנוני, לעם האיראני, לכל העמים המדוכאים באזור, התעוררו והבינו שאם נזיז את אימפריית הרוע, אם נעמוד מולה איתנים יחד, נוכל לקוות לעתיד טוב יותר וליצור מבנה דמוי נאט"ו אזורי שימגר את הרדיקליות".
הנשיא סיפר על הכאב במדינת ישראל, כתוצאה מהטרור המתמשך, ועל תקוותיו לעתיד האזור כולו ואמר: "אנחנו לא עוסקים בנקמה. אנחנו קודם כל עוסקים בהרבה כאב וסבל. אני יכול לומר לכם, כנשיא מדינת ישראל, שראיתי כאב וסבל עצומים שמעולם לא דמיינתי".
הנשיא דיבר על הכאב והייסורים של אזרחי ישראל כתוצאה מהתקפות הטרור הנמשכות נגד תושביה, ועל תקוותיו לעתיד האזור. "אנחנו לא עוסקים בטינה או נקמנות. לפני הכל אנחנו מתמודדים עם הרבה כאב וייסורים. אני יכול לומר לך, כראש מדינת ישראל, ראיתי כאב וייסורים עצומים שלא דמיינתי".
הוא הוסיף, "מלחמה זו הוכרזה כנגדנו על ידי אימפריית הרשע, על ידי איראן וזרועותיה. יש לנו 101 חטופים עדיין בעזה, בסבל עצום. אנחנו נלחמים בצפון ובדרום, ואנחנו מנסים לשנות את המשוואה ולהביא תקווה לעמי המזרח התיכון." הוא הדגיש, "זוהי הזדמנות פז עבור כל הכוחות המעוניינים בעתיד טוב יותר למזרח התיכון לנוע קדימה עם רעיונות חדשים ותוכניות חדשות כדי לפתור את הסכסוך ולצאת מהמלחמה. אבל אני לא בטוח שהאויבים שלנו שם."
כאשר נשאל על הביקורת הבינלאומית על ישראל, הנשיא אמר, "כחלק ממכונת המלחמה שנגדנו, אנו מותקפים בפורומים המשפטיים הבינלאומיים, מותקפים בדעת הקהל, מותקפים בקמפוסים וכן הלאה. אבל אנחנו באמת מאמינים בחזון שלנו, אנחנו דמוקרטיה. אנחנו נווה מדבר במזרח התיכון. יש לנו יהודים, מוסלמים, נוצרים, דרוזים וצ'רקסים החיים ושותפים יחד. לצערנו, רק אתמול חיזבאללה שיגר טילים נגד ערים וכפרים מוסלמיים, האחים והאחיות שלנו."
הנשיא הבהיר, "אנחנו פועלים לפי החוק ההומני הבינלאומי. ואני רוצה לומר משהו - אכפת לי מהשכנים שלנו. אכפת לנו מהכאב שלהם, אבל יש לנו את הזכות להגן על עצמנו, וכאשר אנחנו מגנים על עצמנו, אנחנו מגנים על עצמנו מטילים בבתים של אנשים, בחנויות של אנשים, במסגדים של אנשים, במגרשי משחקים או בבתי ספר של אנשים. זה בלתי נתפס כשאתה רואה את זה בעזה או ברחבי לבנון. זה לא מקובל. אנשים המאמינים בשלום ובחירות באזור ובכל העולם צריכים לעמוד ולהגיד שזה לא מקובל".
כאשר נשאל על תגובתה של ישראל למתקפת הטילים האיראנית המאסיבית על ישראל בשבוע שעבר הוא אמר: "זו אחת ההתקפות הגדולות ביותר במכה אחת שבוצעו על מדינה, וברור שמגיעה לכך תגובה. אבל אנחנו שוקלים את היישום שלנו, ואנחנו שוקלים את השלב הבא של איך למנוע וכיצד להרתיע את מכונת המלחמה האיראנית. אנחנו מחשבים את כל החישובים בנושא. אבל צריך להבין את העם האיראני. איראן היא המדינה היחידה בעולם שקוראת להשמדת מדינה החברה באו"ם. והם ממשיכים לומר את זה כל הזמן. ראיתי את הנאום של חמינאי, לא הייתה שם בשורה של הסדרה או הושטת יד, או אמירה "בואו נתקדם יחד, שתי אומות היסטוריות גדולות כדי לסייע לשנות את חיי האנשים במזרח התיכון" איראן משקיעה מיליארדי דולרים מכספי אזרחיה במכונת מלחמה עצומה שמטרתה ליצור כאב ופגיעה. אז או שאנחנו מציעים תקווה, או שאנחנו הולכים להרס. איראן מציעה הרס. אנחנו מציעים תקווה".
הנשיא סיים בתפילה "שהדור החדש יראה עתיד טוב יותר. עכשיו עלינו להתמקד ביום שאחרי. המאמץ האמיתי צריך להיות ביום שאחרי. איך אנחנו משנים את הגורל ואת העתיד של עזה? האנשים ברצועת עזה ראויים לעתיד טוב יותר כשכנים שלנו, ואנחנו ראויים לעתיד טוב יותר כשכנים שלהם. זה אפשרי. זה בר ביצוע. זה דורש מנהיגות וצעדים נועזים קדימה. אני סומך, כמובן, על מנהיגים באזור שהביעו את התעניינותם להיות מעורבים ביום שאחרי, שיהיו חלק משינוי גדול, שינוי היסטורי, שיאפשר עתיד אמיתי של שלום בינינו לבין שכנינו הפלסטינים".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות