כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024
שינוי אסטרטגיה

ראש המל"ל לשעבר: "לפעול בצורה הרבה יותר חזקה בלבנון"

"ככל שאנחנו ניכנס ונעמיק יותר, אנחנו רק צריכים לדעת שיהיה מורכב יותר לסיים ולצאת. אם נכנסים פנימה, צריך לדעת איך אנחנו יוצאים"

ראש המל"ל לשעבר: "לפעול בצורה הרבה יותר חזקה בלבנון"
נפילה ליד סלפית צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90

השבוע, ללא ספק, נרשמה עליית מדרגה משמעותית בלחימה מול חיזבאללה, לרבות הרחבת טווח הירי של ארגון הטרור גם לקריות, לחיפה ולעמקים, בעוד חיל האוויר תקף מעל 1,000 מטרות ברחבי לבנון במהלך הימים האחרונים. ד"ר אייל חולתא, לשעבר היועץ וראש המטה לביטחון לאומי, הביע את דעתו על ימי התקיפה במהלך השבוע האחרון והאסטרטגיה מול חיזבאללה. 

"אני חושב שישראל נמצאת מבחינה צבאית ביטחונית נטו בזירה הצפונית בנקודה בסך הכל טובה מבחינת מאזן הכוחות מול חיזבאללה", אמר. "יום התקיפות של אמש היה מאוד משמעותי, בעומק לבנון, וזה מצטרף לשורה של דברים שקרו בעשרה ימים האחרונים. עכשיו השאלה אם מנצלים את זה כדי להגיע למנגנון סיום גם בדרום וגם בצפון, לעסקת חטופים, ולהשלמת המהלך הזה, ישראל בסך הכל נמצאת בנקודה טובה ויציבה לקראת העתיד. הרבה יותר קשה לצפות את המהלכים של רה"מ. סינוואר לא היה מרוצה מהיקף התמיכה שהוא קיבל מנסראללה, אבל זו בעיה שלהם. אם אפשר לגמור את האירוע עם נסראללה עם המהלך הנוכחי זה יהיה נהדר, אני רוצה להזכיר לכולנו שגם לנו יש עניין לסיים את המצב בדרום ולהביא לשחרור חטופים. אם סינוואר מת או מנותק קשר, זה אומר שמישהו אחר מקבל החלטות. יכול להיות שהוא מעדיף שאי אפשר יהיה לדבר איתו". 

"מבחינת תושבי ישראל, המלחמה עם חיזבאללה לא החלה שלשום"

בהמשך הוסיף: "מבחינת תושבי ישראל, ודאי הצפון, המלחמה עם חיזבאללה לא החלה שלשום אלא כשפינינו עשרות אלפי אנשים מבתיהם והם לא חזרו קרוב לשנה שלמה. היא עוברת שלב לשלב הרבה יותר משמעותי, יכול מאוד להיות שאם זה ימשיך בלי שנצליח לגמור את האש ניכנס למהלך קרקעי, אני רוצה לקוות שהוא יהיה מתוחם. ככל שאנחנו ניכנס ונעמיק יותר, אנחנו רק צריכים לדעת שיהיה מורכב יותר לסיים ולצאת. אם נכנסים פנימה, צריך לדעת איך אנחנו יוצאים. בנסיבות שנוצרו, אנחנו צריכים לפעול בצורה הרבה יותר חזקה בלבנון. אנחנו חייבים לפגוע בתשתיות הכבדות של חיזבאללה ובמאגרי טילים כדי שחיזבאללה לא יוכל לאיים על העורף הישראלי לתקופה מאוד ארוכה. ישראל לא תצליח להקיף את כל הגבולות של לבנון ולייצר תנאים בהם הם לא יוכלו להמשיך ולהצטייד בנשק איראני. האתגר הגדול של ישראל אחרי שזה יסתיים זה להגיב באש על הפרות של חיזבאללה. הדבר המרכזי שלא קרה אחרי מלחמת לבנון השנייה - היו הפרות של חיזבאללה ולא הגבנו עליהן. זה מצב שלא יכול לקרות שוב". 

"הסכם הגז עם לבנון אפשר למדינה אספקת אנרגיה רציפה וללא הפרעה מכריש", ביקש חולתא להזכיר. "המאגר התחיל לפעול וההסכם נחתם אחרי. קיבלנו את הקו הגבול הימי לפי הקו הימי, ובוודאי שלא הסכמנו לדעת בקווי הגבול היבשתי". 

איל חולתא לבנון מלחמת חרבות ברזל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}