לקראת החג
מתכון לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח
מתכון עשיר וטעים לצלי כתף נימוח, מושלם לארוחות חגיגיות או סתם לארוחה משפחתית מפנקת. שילוב נפלא של טעמים ומרקמים, עם בשר רך ומתפורר, ירקות עשירים ורוטב עשיר ומתקתק
- שרה שבבו
- ט"ו אלול התשפ"ד
צלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח צילום: שרה שבבו
מתכון לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח / שרה שבבו
המצרכים לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח:
- נתח בשר צלי כתף
- דלורית
- תמר ברהי
- כרישה
- ראש שום
- ערמונים
- בצלי שאלוט
- מרווה / רוזמרין / טימין (לפי הטעם)
- מי סילאן (כף סילאן + כוס מים)
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
- שמן זית
אופן ההכנה לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח:
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים עד להשחמה, לסגירת הנקבוביות.
- מוסיפים תבלינים (טימין, מלח, פלפל שחור) ומים עד לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך שעתיים עד שעתיים וחצי.
- מוציאים את הבשר מהסיר ומצננים הייטב ורק לאחמ"כ פורסים (כדאי להכניס לילה למקרר כך ניתן לפרוס בצורה טובה יותר)
- מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל שאלוט והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר הירקות החתוכים - דלורית, תמר ברהי, כרישה וערמונים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את מי הסילאן, בהרט ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מכניסים את פרוסות הבשר לסיר ומכסים במים רותחים עד לגובה הבשר
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים עד שלוש שעות - עד שהבשר רך ומתפורר.
- להשחמה עמוקה יותר, ניתן להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש על-200 מעלות למשך כ-30 דקות.
- מגישים עם קוסקוס / אורז לבן או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות