כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

שנה של מצוות ומאפים טובים: לוטוס מגישה מגוון מתכונים לחגים

חודש החגים שבפתח, מביא איתו אינספור הזדמנויות חגיגיות להכנס למטבח ולהוציא ממנו מטעמים מיוחדים שיפארו את שולחן החג, יקצרו מחמאות ותשואות התפעלות והכי חשוב יפנקו את בני המשפחה והאורחים

שנה של מצוות ומאפים טובים: לוטוס מגישה מגוון מתכונים לחגים
מגוון קינוחים בשילוב עוגיות לוטוס צילום: אושרת אברג'יל / שרית נובק

לוטוס משתלב נהדר בכל סוגי המאפים והקינוחים המתוקים, החל ממאפי שחיתות ועוגות ממחלקת הרושם וכלה במנות אחרונות וקלות להכנה מקטגורית ה - 'קלאס באפס מאמץ'. אז בין אם את והמיקסר חברים טובים ובין אם את בענין של קערה, כף וחמש דקות מול השיש, תוכלי למצוא את הקינוח או המאפה שיהפוך אצלך לכוכב החג. כאן תמצאי מגוון מתכונים שכיף להכין וכיף יותר לאכול ולהתפנק.

שתהיה לכולנו שנה של מאפים טובים ומתוקים שעושים מתוק על הלב!

טירמיסו לוטוס וקפה/ אושרית אברג'יל בלוגרית אוכל

את המתכון הזה אני מכינה כמעט כל חג. לאמא שלי וגם לאחיינים יש חולשה ללוטוס, ואני תמיד מחפשת רעיונות להפתיע. המתכון הזה הוא גם מרשים, גם טעים וגם קל מאוד להכנה.

קל

  • 30 דקות הכנה
  • 6 כוסות קינוח
  • פרווה

המרכיבים:

לשכבות עוגיות הלוטוס:

  • 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס
  • 1 כוס אספרסו כפול + 1 כוס מים /או 1 כף קפה נמס + 1 כוס מים

לקצפת:

  • 2 מכלים (500 מ"ל) קצפת צמחית
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל 

לשכבות ממרח הלוטוס:

  • 4 כפות ממרח לוטוס 

לפיזור: 1 כף אבקת קקאו

ההכנה:

1. הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים קצפת צמחית כ-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים פודינג וניל וממשיכים בהקצפה כדקה, עד שמתקבל קרם חלק ומעט יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.

2. שכבת הלוטוס: מחממים מעט את קרם הלוטוס עד למרקם נוזלי. 

3. יוצקים את הקפה או האספרסו בצלוחית עמוקה.

4. מרכיבים את הקינוח: טובלים 3 עוגיות לוטוס בקפה למשך שנייה ומניחים בכל כוס, מועכים בעזרת כפית ומיישרים. מזליפים עיגולים של קצפת באופן שמכסה את שכבת הלוטוס ומזליפים ממרח לוטוס בין כדורי הקצפת. טובלים 2 עוגיות לוטוס נוספות בקפה ומפוררים מעל שכבת הקצפת. מזליפים שכבה נוספת של קצפת וקרם לוטוס מסביב לקצפת.

5. מפדרים באבקת קקאו ומניחים עוגיית לוטוס. חוזרים על הפעולה עם שאר כוסות הקינוח. שומרים בקירור עד להגשה. 

*למרקם גלידה ניתן להקפיא את הקינוחים.

אושרית אברג'ילטירמיסו לוטוס וקפהצילום: אושרית אברג'יל

עוגות אישיות שקדים לוטוס עם פירות אדומים שרית נובק, בעלת הבלוג misspetel""

קינוח מרשים באפס מאמץ, בדיוק כמו שאני אוהבת. עוגות אישיות מבצק שקדים עשיר שמכינים בקלילות בקערה אחת, בשילוב פירות רעננים שמקפיצים גם את הטעם וגם את המראה. במקום מנות אישיות - אפשר להכין גם כעוגה בתבנית בקוטר 26-24 ס"מ, או בשתי תבניות אינגליש קייק.

  • קל
  • 15 דקות הכנה
  • 6 עוגות אישיות
  • 6 תבניות אישיות או 6 רינגים בקוטר 10 ס״מ
  • חלבי (או פרווה)

המרכיבים:

  • 150 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר (או מחמאה)
  • 2 כפות (50 גרם) ממרח לוטוס
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 3/4 1 (250 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

לציפוי:

  • ממרח לוטוס
  • פירות אדומים
  • חצאי פיסטוקים

להגשה:

  • עוגיות לוטוס

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים היטב בקערה חמאה וממרח לוטוס לתערובת אחידה.
מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה, מלח ותמצית וניל ומערבבים להטמעה מלאה.
3. בקערה נפרדת מערבבים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מערבבים בקצרה.
4. מחלקים את התערובת בין 6 תבניות אישיות או רינגים בקוטר 10 ס"מ.
5. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות מתייצבות בקצוות ועדיין רכות מעט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

6. מזלפים תלוליות של ממרח לוטוס על גבי העוגיות (אם הממרח קשה מדי – מכניסים למיקרו לכמה שניות לריכוך). מוסיפים מעל פירות אדומים וחצאי פיסטוקים. מניחים מלמעלה עוגיית לוטוס ומגישים.

שרית נובקעוגות אישיות שקדים לוטוס עם פירות אדומיםצילום: שרית נובק

עוגיות קראמבל לוטוס ושוקולד לבן, אביה מלכא קונדיטורית ויוצרת תוכן

עוגיית הקראמבל הזאת היא העוגייה המושלמת, ביס של מרקמים בעוגייה אחת! רכה ונימוחה מבפנים וקראנצ'ית מבחוץ, זילוף של ממרח לוטוס נמס בפה ושברי עוגיות לוטוס מעל שמוסיפים למראה המושחת ולטעם הקראנצ'י.

  • קל
  • 10 דקות הכנה (לא כולל קירור ואפייה)
  • 10 עוגיות
  • 10 רינגים או תבניות חד פעמיות בקוטר 8 ס"מ
  • חלבי

המרכיבים:

  • 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 40 גרם סוכר חום כהה
  • 1 ביצה בגודל  L
  • 1 כף גדושה ממרח לוטוס
  • 1 כוס + 5 כפות (190 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כף (4 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 120 גרם מטבעות שוקולד לבן קטנים או שוקולד צ'יפס לבן
  • לקישוט העוגייה:
  • 10 כפיות ממרח לוטוס מומס חלקית
  • 5 עוגיות לוטוס מרוסקות גס

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  2. שמים בקערה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום ומערבבים לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
  3. מוסיפים ביצה וממרח לוטוס ומערבבים עד להטמעה.
  4. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ושוקולד לבן או שוקולד צ'יפס (משאירים מעט בצד להמשך) ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  5. מקררים את הבצק 15 דקות בהקפאה או 30 דקות במקרר.
  6. לאחר הקירור מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות בגודל שווה (65 גרם כל אחת). מכדררים כל חתיכה לכדור ומועכים ממש מעט. מניחים כל כדור ברינג או בתבנית אפייה חד פעמית (ניתן לאפות ללא רינג - העוגייה תתקבל שטוחה ונמוכה יותר).
  7. מניחים מעט מטבעות שוקולד לבן או שוקולד צ'יפס מעל כל כדור ומכניסים לאפייה 15-13 דקות בלבד, עד לקבלת עוגייה מעט זהובה.
  8. נותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין ומחלצים מהרינגים או מהתבניות.
  9. מקשטים את העוגייה: שמים כפית של ממרח לוטוס מומס במרכז העוגייה ומפזרים שברי עוגיות מעל.
  10. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר. מומלץ להגיש עם כוס חלב בצד.

אביה מלכהעוגיות קראמבל לוטוס ושוקולד לבןצילום: אביה מלכה

 

עוגת גבינה לוטוס בשתי שכבות, חן שוקרון, בעלת הבלוג "מתוקים שלי"

אצלנו אין חג בלי עוגת לוטוס חגיגית. היא תמיד אהובה ותמיד נגמרת ראשונה. והכי מוצלח, חגיגי ויפה הוא השילוב של עוגת גבינה ולוטוס, והפעם בשתי שכבות. שכבה ראשונה של לוטוס ושוקולד לבן ושכבה נוספת של גבינה. עוגה קלה להכנה, טעימה ומרשימה.

  • תבנית בקוטר 22 ס״מ
  • חלבי

המרכיבים:

לשכבת הבסיס:

  • 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס טחונות דק
  • 75 גרם חמאה מומסת

לשכבת הלוטוס והשוקולד הלבן:

  • 100 גרם שוקולד לבן בקוביות או במטבעות
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1 כוס (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר

לשכבת הגבינה:

  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 כוס (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
  • 1 כוס (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

ההכנה:

  1. הבסיס: מערבבים בקערה עוגיות טחונות עם חמאה מומסת לתערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה דקה ואחידה. שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.
     
  2. מלית הלוטוס והשוקולד הלבן: שמים בקערה שוקולד לבן, חמאה וממרח לוטוס. ממיסים בפולסים במיקרוגל. מערבבים היטב לתערובת נוזלית חלקה ואחידה. מצננים כ–5 דקות. בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, שמנת ואבקת סוכר. תחילה במהירות איטית לאיחוד חומרים ואחר כך במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה. מקפלים בהדרגה את תערובת הלוטוס לקצפת, בכל פעם שליש ועד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את המלית מעל הבסיס ומיישרים את פניה. שומרים כ–30 דקות בקירור.
     
  3. שכבת הגבינה: בקערת מיקסר מקציפים יחד את כל המרכיבים. תחילה במהירות איטית לאיחוד חומרים ואחר כך במהירות גבוהה, לקבלת קצפת אחידה ויציבה. מעבירים את המלית מעל שכבת הלוטוס. מיישרים את פניה, מכסים ושומרים לילה בקירור.
     
  4. הציפוי: אם יש תבנית סיליקון מתאימה, מחממים את הלוטוס וממלאים את התבנית. מקפיאים עד להתייצבות מלאה. מחלצים מהתבנית ומניחים על גבי העוגה. אם אין תבנית, מוזגים בזהירות את ממרח הלוטוס הנוזלי על גבי העוגה. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מזליפים עיגולי קצפת בשולי העוגה. שומרים בקירור עד להגשה.

חן שוקרוןעוגת גבינה לוטוס בשתי שכבותצילום: חן שוקרון

עוגת גלידה לוטוס – שרית נובק ״מיס פטל״

כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה! אפשר בקלות להכין עם הילדים, ואפשר גם לתת להם להכין בעצמם

מכינים בתבנית 20*20 או בשתי תבניות אינגליש קייק:

המצרכים:

  • חפיסת ביסקויטים לוטוס
  • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • כפית מחית וניל
  • ממרח לוטוס, חלק או קראנץ׳

ההכנה:

  1. מקציפים שמנת לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים חלב מרוכז ומחית וניל ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
  3. מסדרים עוגיות לוטוס בתחתית התבנית.
  4. את יתרת העוגיות מפוררים לפירורים קטנים.
  5. מוסיפים מחצית מפירורי העוגיות לקצפת ומערבבים.
  6. שופכים לתבנית מעל תחתית הביסקויטים ומיישרים.
  7. שופכים מעל ממרח לוטוס ומשיישים בתנועות מעגליות (אם יש צורך - מרככים את הממרח כמה שניות במיקרו).
  8. מפזרים מעל את יתרת הפירורים.
  9. מכניסים לשעתיים לפחות למקפיא.

שרית נובקעוגת גלידה לוטוסצילום: שרית נובק

עוגת קרמבו לוטוס, עדי קלינגהופר, בעלת הבלוג "עדיקוש"

  • קל
  • 20 דקות הכנה
  • תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
  • חלבי

המרכיבים:

לבסיס הלוטוס:

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 100 גרם קמח 
  • 150 גרם ממרח לוטוס מומס 
  • קורט קינמון 
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית נס קפה + 3 כפות מים רותחים 

לקרם:

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 10 עוגיות לוטוס מרוסקות 

לציפוי ולשכבת הביניים

  • צנצנת ממרח לוטוס

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. משמנים היטב את התבנית.
  3. מתחילים עם הבסיס: מקציפים בקערה ביצים וסוכר לקציפה בהירה, מוסיפים בזרם דק את השמן. מוסיפים קמח, ממרח לוטוס, קינמון ואבקת אפייה, טורפים היטב עד לאיחוד. מוסיפים את הקפה עם המים הרותחים ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-20 עד 25 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  4. מוציאים מהתנור לצינון מלא, יוצרים בעזרת קיסם חורים ומוזגים 1/3 צנצנת ממרח לוטוס מומס, מיישרים ומניחים בצד לצינון. 
  5. ממשיכים לקרם: מניחים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים שברי עוגיות לוטוס ומקפלים בעדינות. מעבירים את הקצפת לתבנית מעל הבסיס ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את העוגה להקפאה לשעתיים. 
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים את ממרח הלוטוס שנותר במיקרוגל במשך 30 שניות. כאשר העוגה הצטננה, יוצקים מעליה את ממרח הלוטוס ומכניסים לקירור נוסף במקרר עד להתייצבות, לפחות כשעתיים נוספות.  

עדי קלינגהופרעוגת קרמבו לוטוסצילום: עדי קלינגהופר

מקלות שמרים לוטוס, שירן מתתיהו

מקלות שמרים שכולם אוהבים. המשפחה שלי מחכה כל חג מחדש לקינוח הזה. הוא אמנם פרווה אבל זה לא מורגש בכלל ובגלל זה, כיף גדול להתפנק בקינוח מושחת שמרגיש חלבי. אני אורזת אותו בקופסה יפה ומביאה לערב החג כמו מתנה

  • בינוני
  • 30 דקות הכנה
  • 16 מקלות גדולים
  • 2 תבניות תנור
  • פרווה

המרכיבים:

לבצק:

  •  3/4 1 כוסות (400 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח לחם או קמח לבן
  • 3 ביצים גודל L
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 2 צנצנות ממרח לוטוס
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ

לשימון:

  • תרסיס שמן

לסירופ הסוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

לקישוט:

  • ממרח לוטוס
  • עוגיות לוטוס מפוררות

ההכנה:

  1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים היבשים, מערבלים ואז מוסיפים את המרכיבים הרטובים. לשים 15 דקות (זמן הלישה חשוב לפיתוח הגלוטן בבצק כדי שיצאו לכם עוגות מושלמות). מכסים ומתפיחים את הבצק כשעה עד להכפלת הנפח. 
  2. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך, רחב ודק. מורחים ממרח לוטוס בנדיבות ומפזרים שוקולד קצוץ. סוגרים צד אחד למרכז ומעליו את הצד השני. מרדדים מעט. חותכים לפסים רחבים, עושים חריץ בכל פס ומקפלים את הקצה כלפי פנים פעמיים. 
  3. מניחים את המקלות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 
  4. מכסים ומתפיחים בשנית 40-30 דקות, עד הכפלת הנפח.
  5. מתיזים שמן מתרסיס מעל המקלות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-17 דקות, עד להשחמה יפה. 
  6. בינתיים, מרתיחים ביחד סוכר ומים עד להמסה ומקררים.
  7. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר הקר.
  8. מזליפים פס ממרח לוטוס במרכז המקלות ומפזרים פירורי עוגיות לוטוס.  
  9. מגישים ונהנים ממאפי שמרים מטורפיםםםם שנשארים טריים 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

שירן מתתיהומקלות שמרים לוטוסצילום: שירן מתתיהו

לוטוס

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}