פשוט וקל להכנה
מתכון מנצח לסלט מנגולד וגרגירי חומוס
עלי מנגולד טריים, בצל מטוגן וחומוס עשיר יוצרים יחד חגיגה של טעמים: מתכון פשוט וקל להכנה המתאים גם למתחילים במטבח. שילוב של חלבון, פחמימות וסיבים תזונתיים, מושלם לארוחה קלה או כתוספת לארוחה עיקרית
- מירב מלכה
- י' אלול התשפ"ד
סלט מנגולד וגרגירי חומוס צילום: מירב מלכה
מתכון לסלט מנגולד וגרגירי חומוס / מירב מלכה
המצרכים לסלט מנגולד וגרגירי חומוס:
- 3 חבילות עלי מנגולד
- 1 בצל גדול
- 3 כוסות חומוס מבושל
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- מיץ מחצי לימון (אופציונלי)
אופן ההכנה לסלט מנגולד וגרגירי חומוס:
- שוטפים היטב את עלי המנגולד וקוצצים אותם לגודל בינוני.
- קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
- מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים לבצל המטוגן ומערבבים היטב. מוסיפים כוס מים לסיר ומביאים לרתיחה.
- לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שעלי המנגולד מתרככים.
- מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים, שמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון.
- מערבבים היטב עד לאיחוד - אם אוהבים חמוץ, מוסיפים גם את מיץ הלימון.
- מבשלים עוד כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.
- מגישים חם או קר, כתוספת או כמנה עיקרית.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות