בחירת רופאת שיניים לילדים ונוער - דברים שחשוב לדעת
בחירת רופאת שיניים לילדים ונוער זו בחירה לא פשוטה בכלל, אך אין ספק כי מדובר באחת הבחירות החשובות ביותר שנעשה בתור הורים. תמיד נרצה לבחור רופאה איכותית, שנוכל לסמוך עליה ותוכל לספק לנו מענה עבור כל צורך רפואי של הילדים שלנו, אך לפני זה חשוב לדעת כיצד עושים זאת נכון. ובכן, בדיוק לשם כך אנחנו כאן. במאמר הבא, החלטנו להסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לבחור רופאת שיניים לילדים ונוער
- כתבה מקודמת
- ט' אלול התשפ"ד
מומחיות לפני הכל
כאשר נרצה לבחור רופאת שיניים לילדים ונוער, הדבר הראשון שנרצה לקחת בחשבון הוא כמובן את רמת המומחיות של הרופאה. יש לציין כי קיימת התפתחות ספציפית ברפואת שיניים עבור ילדים, והיא בעצם מכשירה את הרופאים לטפל גם בתינוקות, ילדים ובני נוער ולדעת כיצד לטפל במצבים מורכבים שבדרך כלל אופייניים לגילאים אלו. לצורך העניין, רופאה שעברה התמחות בתחום זה תדע כיצד לטפל במקרים בהם מדובר בסדר בקיעת שיניים שאינו תקין, וכן גם במקרים אחרים כמו פגמים התפתחותיים באמייל.
לוודא כי המרפאה מותאמת לילדים
חשוב לא פחות לוודא כי המרפאה של הרופאה איתה אנו מעוניינים לעבוד מותאמת לילדים, כך שנוכל להיות בטוחים כי הילדים שלנו ירגישו בנוח לכל אורך הטיפול. חשוב להדגיש כי מעבר לידע מעמיק לצד ניסיון מקצועי, רופא שיניים איכותי אמור להיות גם עם גישה נכונה שעוזרת לו להרגיע את הילדים לפני הטיפול, הרי כולנו יודעים עד כמה ילדים עלולים לחשוש מטיפולים כאלו, לעיתים עד לכדי מצב בו אינם משתפים פעולה.
טיפולי שיניים בהרדמה מלאה - האמנם?
לא מעט ילדים נשלחים לעבור טיפול שיניים בהרדמה כללית, היות והוא נמצא בסל הבריאות עד גיל חמש - מה שגורם להורים רבים לבחור באפשרות זו. בדרך כלל, רוב הילדים האלו הגיעו לטיפול זה אחרי שביצעו בעבר טיפולים עם גז צחוק שלא בדיוק היו מוצלחים. חשוב לציין כי מעבר לכך קיימות עוד מספר אפשרויות ברפואת שיניים להרגעת מטופלים, גם עבור ילדים שגילם פחות מ-3 שכן, בגילאים אלו אינם יכולים לשתף פעולה באופן מלא. כך לדוגמא, רופא שיניים המתמחה בטיפול בילדים ונוער יכול להציע לנו סדציה משולבת, שלא כוללת רק גז צחוק, אלא גם סדציה תרופתית.
טיפול בחבלות
רופאת שיניים המתמחה במתן טיפול לילדים ונוער אמורה גם לטפל בחבלות דנטליות במשנן קבוע וכן גם במשנן נשיר. חשוב להדגיש כי לילדים יש 3 תקופות עיקריות בהן מתרחשות רוב החבלות בשיניים - סביב גיל שנתיים, בין גיל 8 ל-10, ובין גילאי 14 ל-16. בגיל שנתיים, הילדים מתחילים להיות עצמאיים יותר, אם כי אין להם עדיין שיווי משקל מבוסס היטב. מאוחר יותר, לקראת גיל 8 הם מתחילים להתעניין בפעילויות ספורט, ואילו לקראת גיל 14 הם לוקחים חלק בפעילויות עם סכנת נפילה גבוהה יותר כמו רכיבה על אופניים, משחקי כדור וכדומה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות