כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנה סופר קלה

מתכון לסינייה קבב ביתית - חגיגה של טעמים

מתכון פשוט וטעים שיגרום לכם להתמכר! השילוב בין הקבב העסיסי, הירקות הרכים והטחינה הרטובה יוצרים יחד חגיגה של טעמים במנה אחת. הגישו את הסינייה חמה לצד אורז לבן או פתיתים, ותיהנו מארוחה עסיסית מושלמת

מתכון לסינייה קבב ביתית - חגיגה של טעמים
סינייה קבב צילום: שרה שבבו

מתכון לסינייה קבב ביתית - חגיגה של טעמים / שרה שבבו

המצרכים לסינייה קבב ביתית - חגיגה של טעמים:

לקבב:

  • 1 ק"ג בשר טחון טרי (עגל או כבש)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית

להרכבת המנה:

  • 3 בצלים בינוניים, פרוסים
  • פרוסות חציל מטוגן
  • פרוסות עגבנייה
  • טחינה טוסקנה
  • מיץ לימון
  • מלח
  • חומוס (אופציונלי)
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

הוראות הכנה לסינייה קבב ביתית - חגיגה של טעמים:

הכנת סינייה קבב ביתית צילום: שרה שבבו

  1. מטגנים את פרוסות החצילים עד להשחמה
  2. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקבב עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים כדורים שטוחים מהתערובת.
  3. בסיר רחב או בתבנית אפייה, מסדרים שכבות של בצל, קבב, חציל ועגבנייה. מתבלים במלח.
  4. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 50 דקות ומוציאים את הסיר מהתנור.
  5. מערבבים טחינה טוסקנה עם מיץ לימון ומלח לפי הטעם ומזלפים את הטחינה מעל הסינייה.
  6. מפזרים חומוס (אם משתמשים) ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
  7. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים חם.

טיפים:

  • חצילים: לטעם מעושן יותר, קלו את החצילים על אש גלויה לפני הטיגון.
  • תבלינים: התאימו את כמות התבלינים לטעמכם האישי.
  • ירקות: הוסיפו ירקות נוספים לפי טעמכם, כמו פלפל או בצל ירוק.
  • טחינה: בחרו טחינה טובה ואיכותית.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לסינייה קבב מתכון בשרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}