כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
רכות ועסיסיות

מתכון לקציצות ירק מושלמות ומלאות טעם

כפיתות סבתא משודרגות! קציצות ירק קריספיות מבחוץ, רכות ועסיסיות מבפנים, עם טעמים עזים של עשבי תיבול ומזרח. מתכון קל להכנה, מושלם לארוחה משפחתית או לאירוח. תכינו פעם אחת ותתמכרו

מתכון לקציצות ירק מושלמות ומלאות טעם
קציצות ירק מושלמות צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות ירק מושלמות ומלאות טעם 

המצרכים לקציצות ירק מושלמות ומלאות טעם:

כמות: 25 קציצות

  • 1 צרור כוסברה (כ-1/2 חבילה)
  • 1 צרור פטרוזיליה (כ-1/2 חבילה)
  • 1 צרור שמיר (כ-1/4 חבילה)
  • 1 צרור בצל ירוק (רק החלק הירוק)
  • 2 תפוחי אדמה גדולים (כ-500 גרם), מגורדים וסחוטים היטב
  • 2 בצלים גדולים (כ-200 גרם), מגורדים וסחוטים היטב
  • ½ כוס סולת
  • ¾ כוס פירורי לחם
  • 4 חלמונים
  • 3 פרוסות לחם לבן, רטובות וסחוטות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • 4 חלבונים
  • 1 כפית קינמון (לחלבונים)

אופן ההכנה לקציצות ירק מושלמות ומלאות טעם:

  1. במעבד מזון או בקערה גדולה, טוחנים את כל עשבי התיבול, תפוחי האדמה והבצל.
  2. מוסיפים את יתר הרכיבים (חוץ מהחלבונים) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את הבלילה לקערה, מכסים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות. הקירור יעזור לקציצות לשמור על צורתן בזמן הטיגון.
  4. בקערה נפרדת, טורפים את החלבונים עם כפית קינמון עד לאיחוד
  5. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות וטובלים כל קציצה בתערובת החלבונים והקינמון
  6. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה משני הצדדים.
  7. מעבירים את הקציצות לנייר סופג ומגישים חם לצד סלט ירוק, טחינה או כל תוספת אהובה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: אבי שריד

מאת: נועם זיגדון

מתכון לקציצות ירק מתכון פרווה מתכון לארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}