פשוט וקל להכנה
מתכון לתפוצ'יפס ביתי מושלם - פריך, קריספי וממכר
פריך, קריספי וממכר: מתכון קל ופשוט להכנת תפוצ'יפס ביתי בתנור, טעים ובריא יותר מאשר בחנויות, תהנו ממנו כנשנוש מושלם או כתוספת לארוחה
- חני לוין
- ז' אלול התשפ"ד
תפוצ'יפס ביתי צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לתפוצ'יפס ביתי מושלם / אפרת סיאצ'י
מצרכים לתפוצ'יפס ביתי מושלם:
- 6 תפוחי אדמה גדולים (אין צורך לקלף)
- מלח גס
אופן הכנה לתפוצ'יפס ביתי מושלם:
- פורסים את תפוחי האדמה בעזרת קולפן לפרוסות דקות ככל האפשר.
- משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 3 דקות, מסננים ומייבשים היטב.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב טורבו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן ומשטחים את פרוסות תפוחי האדמה בצורה שווה.
- מכניסים לתנור לאפייה במשך 15-18 דקות.
- מורידים את חום התנור ל 150 מעלות ואופים עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים מלח גס לפי הטעם.
טיפים חשובים:
- לאחר האפייה, כדאי להניח את הפרוסות על רשת כדי שיתקררו ויהיו קריספיים עוד יותר.
- אופציית טיגון: אם אתם מעדיפים את הטעם של תפוצ'יפס מטוגן, מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את הפרוסות עד להזהבה.
הערות:
- זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור ולעובי הפרוסות.
- ניתן להוסיף לתפוצ'יפס תבלינים נוספים לפי הטעם, כמו פפריקה, אבקת בצל או שום.
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות