מתכון לפרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי עסיסיות וחגיגיות
רוצים להכין ארוחה מושלמת בקלות? פרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי ביתי הן התשובה! שילוב טעמים מושלם של בשר עסיסי ורוטב צ'ימיצ'ורי רענן ומתובל. המנה הזו תגרום לכל ארוחה להרגיש כמו חגיגה
- חני לוין
- א' אלול התשפ"ד
פרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לפרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי עסיסיות וחגיגיות / אפרת סיאצ'י
המצרכים לפרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי עסיסיות וחגיגיות:
לפרגיות:
- 700-800 גרם נתחי פרגית
לרוטב צ'ימיצ'ורי:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 1/2 בצל
- 1 פלפל אדום (גמבה) קצוץ
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום (לא חובה)
- 2 כפות חומץ 5%
- 1/2 כפית תבלין אורגנו
- 1/2 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה לפרגיות ברוטב צ'ימיצ'ורי עסיסיות וחגיגיות:
הכנת הרוטב:
- באמצעות מעבד מזון או קוצץ, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
מרינדת הפרגיות:
- בקערה, מערבבים את נתחי הפרגיות עם רוטב הצ'ימיצ'ורי. מכסים את הקערה מכניסים למקרר למשך 20 דקות לפחות (אפשר להשאיר גם למשך הלילה לטעמים עמוקים יותר).
צריבת הפרגיות:
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
- מוציאים את הפרגיות מהמרינדה (יש לשמור את שאריות הרוטב).
- צורבים את הפרגיות מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
בישול ברוטב:
- מוסיפים את שאריות הרוטב למחבת עם הפרגיות.
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, או עד שהפרגיות מבושלות.
- יש לערבב מדי פעם.
- מגישים עם פירה / אורז / קוסקוס / צ'יפס או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות