המשחטה שפועלת בשיטת "טרי טרי": שחיטה לעיני הלקוח
מפעיל המשחטה שנתפס פועל באופן פיראטי בפרקטיקה של "שחיטה שחורה" שכוללת שחיטת העופות "טרי-טרי", לעיני הלקוחות באמצעות ציוד שכולל ממרטה לעופות וכלי עבודה נוספים בניגוד לתקנות
מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון בשיתוף צוות מס הכנסה צפון, יחידת "שחר" במשמר הגבול ותחנת נצרת במשטרת ישראל ביצעו פשיטה במשחטה בנצרת, המשמשת גם כחנות לממכר בשר.
במשחטה, שפעלה באופן פיראטי, החזיקו את בעלי החיים בתנאים ירודים, ללא פיקוח וטרינרי ובניגוד לחוק. במקום נתפסו כ-900 עופות שיועדו ל"שחיטה שחורה" וציוד שחיטה שכלל בין היתר ממרטה, משטחי עבודה, מקרר וסכיני שחיטה. ציוד השחיטה הוחרם וכנגד בעלי המקום נפתחה חקירה פלילית.
את המקום הכירו מפקחי המשרד, אשר ערכו בו ביקורות בעבר ואף החרימו עשרות עופות. בעקבות מידע שהגיע מעמותה הפועלת למען בעלי חיים, הגיעו המפקחים פעם נוספת אל המקום. כשנכנסו למקום, מצאו המפקחים כלובי מתכת גדולים, כאשר חלקם ממוקמים בתוך החנות וחלקם מחוצה לה, ובתוכם הוחזקו כ-800 עופות. בהמשך מצאו המפקחים עוד כ-100 עופות שהוחזקו בכלובי פלסטיק, שהוחזקו בתנאים ירודים וללא פיקוח וטרינרי.
כאמור, כלובי הפלסטיק וציוד השחיטה שנמצאו במקום הוחרמו. מחקירה ראשונית עולה כי בעל המקום, תושב נצרת בשנות ה-50 לחייו, מפעיל את המשחטה באופן פיראטי ופועל בפרקטיקה של "שחיטה שחורה" שכוללת שחיטת העופות "טרי-טרי", לעיני הלקוחות באמצעות ציוד שכולל ממרטה לעופות וכלי עבודה נוספים בניגוד לתקנות. במשרד מבקשים להדגיש כי שחיטה שלא בהתאם לתקנות, בתנאים לא ראויים וללא פיקוח וטרינרי מהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור ופוגעת ברווחת בעלי החיים.
באירוע נוסף, מפקחי משרד החקלאות בשיתוף מנהלת המעברים במשרד הביטחון ומשמר הגבול, תפסו במחסום א-זעים מזרחית לירושלים, משאית עמוסה בכ-8 טונות ירקות, ביניהם: פלפלים, עגבניות ומלפפונים. המפקחים תפסו במשאית שישה משטחי מלפפונים, ארבעה משטחי פלפל אדום וארבעה משטחי עגבניות, שמקורם בשטחי הרשות הפלסטינית וככל הנראה יועדו לשיווק בישראל. נגד החשודים ששהו במשאית נפתחה חקירה פלילית והמשאית הוחרמה. בנוסף, כלל הסחורה שנמצאה הועברה להשמדה.
ככלל, על פי חוק שיווק תוצרת חקלאית, ישנם מספר תנאי סף לכניסת תוצרת חקלאית לארץ, ביניהם: חובת מעבר סחורות במקומות מוסדרים על פי חוק, בדיקת כמות שאריות חומרי ההדברה, דיגום לבדיקת מי ההשקיה בהם נעשה שימוש בעת גידול התוצרת, ובדיקת שאריות החומרים בהם נעשה שימוש. במשרד חוזרים ומדגישים כי תוצרת חקלאית שלא נבדקת, מהווה סכנה לבריאות הציבור ועלולה להוביל לכניסת מזיקים ונגעים, העלולים להרוס ענפי חקלאות רבים.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות