חגיגה של טעמים במנה אחת
מתכון לעוגת גבינה אלפחורס מושלמת
מתכון קסום וקל להכנה המשלב את הטעמים האהובים של עוגת גבינה קלאסית עם ניחוח האלפחורס המוכר. בסיס פריך, מלית גבינה עשירה וגנאש שוקולד לבן איכותי - שילוב מושלם שיפתיע כל חך
- נועם זיגדון
- כ"ה אב התשפ"ד
עוגת גבינה אלפחורס צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת גבינה אלפחורס מושלמת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת גבינה אלפחורס מושלמת
לתחתית:
- 1 שרוול פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות ריבת חלב
לעוגת גבינה:
- 4 ביצים L
- ½ כוס סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
- 2 כפות פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות ריבת חלב (לשיוש)
לגנאש:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס
לקישוט:
- עוגיות אלפחורס
- קוקוס
אופן הכנה לעוגת גבינה אלפחורס בחושה:
הכנת הבסיס:
- טוחנים במעבד מזון את הפתי בר, החמאה המומסת וריבת החלב עד לקבלת תערובת פירורית. משטחים בתחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ.
הכנת מלית הגבינה:
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים, הסוכר, הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הפודינג, הקורנפלור ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת העוגה:
- יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הביסקוויטים.
- בעזרת כפית, מזלפים ריבת חלב על פני העוגה ובעזרת קיסם משיישים קלות את ריבת החלב עם הגבינה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 40 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה יחד. מוסיפים את ריבת החלב והקוקוס ומערבבים היטב.
- יוצקים את הגנאש על העוגה הקרה ומפזרים קוקוס. מקשטים בעוגיות אלפחורס ומקררים מספר שעות לפני ההגשה.
טיפ: ניתן להכין את העוגה יום מראש לטעם עשיר יותר.
הערה: העוגה קצת רוטטת לאחר האפייה - זה בסדר!
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות