קליל ומהיר
מתכון לשניצל תירס ביתי מושלם
מתכון קליל ומהיר להכנה, מושלם לארוחת צהריים משפחתית או כנשנוש טעים. השניצלים הקראנצ'יים והטעימים האלה יהפכו ללהיט אצל הגדולים והקטנים! מוכנים לנסות?
- נועם זיגדון
- כ"ד אב התשפ"ד
שניצל תירס צילום: נועם זיגדון
מתכון לשניצל תירס ביתי מושלם / נועם זיגדון
המצרכים לשניצל תירס ביתי מושלם:
- 2 קופסאות קטנות תירס (מומלץ מסוג מתוק)
- 1 שן שום כתושה
- 1 כוס קמח
- ½ כוס פרורי לחם
- 1 ביצה L
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר (למען איזון הטעמים)
- ½ כפית כורכום (לתוספת צבע וטעם)
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לשניצל תירס ביתי מושלם:
הכנת הבלילה:
- שומרים בצד כ-1 כוס תירס שלם.
- בקערה של מאבד מזון מכניסים את יתרת התירס, שן השום, הקמח, פרורי הלחם, הביצה, המלח, הסוכר, הכורכום והפלפל השחור ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את התירס השלם ששמרנו בצד ומערבבים בעדינות.
יצירת הקציצות:
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
- טובלים כל קציצה בביצה טרופה ואז בפרורי לחם.
הטיגון או אפייה:
- טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
- אפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזליפים מעט שמן. אופים עד להזהבה.
הגשה:
- מגישים חם לצד רוטב צ'ילי, קטשופ או כל רוטב אהוב אחר.
טיפים נוספים:
- ניתן להקפיא את הקציצות לפני הטיגון או האפייה. מחממים בתנור או במחבת לפני ההגשה.
- ניתן להוסיף לתערובת ירקות מגוררים כגון גזר, קישוא או בצל.
- ניתן להתאים את כמות התבלינים לטעמכם האישי.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות