מתכון למוס שוקולד קלאסי ושברי שוקולד
מתכון מושלם למוס שוקולד עשיר וקטיפתי! רק 3 מרכיבים פשוטים ו-10 דקות הכנה יפרידו בינכם לבין קינוח שוקולדי מפנק במיוחד המתאים לכל אירוע
- מירב מלכה
- כ"ב אב התשפ"ד
מוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד צילום: מירב מלכה
מתכון למוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד / מירב מלכה
המצרכים למוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד:
- 200 גרם שוקולד חלב איכותי
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד מריר, מגורר לפתיתים
אופן ההכנה:
- בקערה מתאימה למיקרוגל, שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות. מוסיפים את השמנת המתוקה (100 מ"ל) ומחממים במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך ערבוב בין לבין, עד להמסה מלאה של השוקולד.
- בקערת מיקסר נקייה וקרה, מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (400 מ"ל) עד לקבלת קצפת יציבה.
- בתנועות קיפול עדינות, מכניסים את תערובת השוקולד המומס לקצפת ומערבבים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים למוס את שברי השוקולד המגורד ומערבבים באיטיות לאיחוד.
- מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לתוך כוסות הגשה ומפזרים מעל פתיתי שוקולד מריר מגורד.
- מכניסים את המוס למקרר למשך שעתיים לפחות, עד להתייצבות.
טיפים:
- בחרו שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו לטעם עשיר יותר.
- הקפידו להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה עם אחוז שומן גבוה (לפחות 35%).
- הקפידו לקפל את תערובת השוקולד לקצפת בתנועות עדינות כדי לשמור על האוויר שבקצפת ולא לקלקל את המרקם.
- ניתן לקשט את המוס בפירות יער, אגוזים, או מעט אבקת קקאו.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות